Research (W4T.CZ)
Investice  |  03.04.2017 11:47:28

Akcie Lowe’s potenciálně posílí v jednom roce až o 30 %

Akcie Lowe’s se obchodují kolem 82 USD, tedy za 18násobek očekávaného zisku 4,63 USD na akcii ve fiskálním roce končícím lednem 2018. Oproti tomu akcie Home Depot dnes koupíte za 147 USD, tedy za 20,4násobkem očekávaných zisku 7,19 USD na akcii v tomto roce. Za poslední fiskální rok společnost vrátila akcionářům 100 % svého čistého zisku ve formě zpětných odkupů akcií a dividend. Aktuální výnos akcií  Lowe’s činí 1,7 %. Společnost samotná v rámci svého tříletého plánu očekává 3-3,5% růst tržeb ze zavedené pobočkové sítě a 15% růst EPS. Dále by měla v příštích třech letech vyplatit na dividendách a zpětných odkupech 14 miliard USD, což představuje asi 20 % její aktuální tržní kapitalizace ve výši 72 miliard USD. Růst provozní marže společnost očekává ve výši 1,5 % na 11,2 %. 

Zvýšení marží i tržeb chce společnost docílit prostřednictvím navýšením podílu prodejů profesionálům. Zatímco Home Depot odvozuje 40 % svých tržeb z prodejů profesionálům, v případě Lowe’s je to pouze 30 %. Segment profesionálních zákazníků je důležitý především z toho důvodu, že roste rychleji než amatérský. To je zapříčiněno příklonem Američanů k profesionálním stavebním úpravám. Na jednu stranu jsou tyto úpravy časově náročné a jen obtížně se dají skloubit s profesním životem a za druhé služby zkušených řemeslníků preferují především mladí lidé, kteří jsou v průměru méně zruční než předcházející generace.

O úspěchu akcií Lowe’s jsou přesvědčeni například v hedge fondu Incline Global Management, kde na titulu zachovávají cílovou cenu 100 USD v jednom roce. Pozitivně titul hodnotí ratingem „Outperform“ analytici Ciccarelli, kteří na titulu zachovávají cílovou cenu 90 USD. Akcie Lowe’s dnes před otevřením trhu oslabují o 0,11 % na 82,21 USD.  

Web4Trader

W4T je předním ryze českým finančním portálem s bohatou zásobou tematických článků jak pro laickou, tak i profesionální veřejnost, najít zde můžete vše o akciích, komoditách nebo forexu, informace k osobním financím nebo zpráv z byznysu a podnikání. Zpravodajství produkuje denně průměrně 90 článků a rychlých zpráv z finančních trhů čímž se vyrovná i prestižním zahraničním konkurentům. Součástí webu je též robustní odborná knihovna, ze které mohou čerpat investoři know-how pro správná investiční rozhodnutí.

Více informací na: www.web4trader.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688