Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  30.03.2017 22:09:14

Wall Street se vytáhla unisono s dolarem a ropou

Akciové trhy v zámoří rostly současně s ropou a americkým dolarem. Posílení americké měny jde dnes na vrub prohlášením představitelů Fedu, kteří naznačují, že by centrální banka ve svém jednání mohla být více jestřábí, než je na trhu aktuálně zaceněno. Dolar se dnes dostal na dvoutýdenní maxima.
Z makroekonomických dat byl dnes upřesněn údaj o ekonomickém růstu v USA za první kvartál. Nejsilnější ekonomika světa v prvním čtvrtletí tohoto roku rostla o 2,1 %, když poslední čtení poukazovalo na růst o desetinu procenta nižší. Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti stoupl o 258 tis. uchazečů, konsenzus na úrovni 244 tisíc se držel blízko úrovní z minulých týdnů.

Index Dow Jones Industrial Average dosáhl svých intradenních maxim v období závěru evropských burz, po němž se zdálo, že dokonce otočí do záporu. Situaci ale zvládl zvrátit. DJ dnes zavíral na 20726 bodech, +0,3 %. Standard and Poors 500 na intradenním grafu rýsoval podobnou trajektorii jako výše zmíněný cenový index. S&P 500 dnešní seanci završil na 2368 bodech, co znamená růst o 0,3 procentního bodu. Jednoznačným tahounem indexu byl dnes hlavně finanční sektor s růstem o 1,2 %. Technologický Nasdaq Composite přidal 0,3 % na hodnotu 5914 bodů.

Měnový pár EURUSD v průběhu celého dne ztrácel. První denní podpora (S1 1,0726) dlouhou dobu eurodolar podpírala, jakmile povolila, svezl se pár těsně pod tu druhou (S2 1,0688). Opačnou tendenci měla i dnes ropa WTI. Ke včerejším nižším zásobám se přidávají komentáře členů i nečlenu OPECu o nutnosti pokračování v omezení těžby. Černé zlato rostlo přes 50 USD za barel. Opravdové zlato dnes se sílícím dolarem mírně ztrácelo na 1245 USD za trojskou unci. Z technického pohledu se zdá být překážka v podobě 200 DMA nezdolatelná.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688