Patria (Patria Finance)
Investice  |  29.03.2017 17:14:02

Komerční banka, ČEZ stáhly Prahu do červeného, navzdory optimismu v Evropě

Pražská burza navzdory pokračujícímu optimismu v Evropě dnes na úterní růst nenavázala. Do červeného ji stahovaly především Komerční banka, ČEZ a Unipetrol, naopak rakouské finanční tituly propad brzdily. Index PX zakončil obchodní seanci na 982,71 bodu se ztrátou 0,05 procenta.

V zeleném poli zůstával index téměř celé dopoledne, před polednem se ale sesunul pod úroveň úterního závěru, od kterého se po zbytek obchodní seance výrazněji nevzdálil.

ČEZ v průběhu dne otestoval hranici 440 , se kterou poměrně dlouhou dobu bojuje. Obchodování uzavřel nižší o 0,29 procenta na 441,50 za akcii. Hospodářské noviny dnes s odvoláním na vysoce postavený zdroj z ČEZ napsaly, že polostátní gigant vedl předběžné jednání s japonsko-indonéskou společností Nikko Securities Indonesia o prodeji společnosti Škoda Praha. Oficiální nabídka ale prý na stole není.

Unipetrol sestoupil o 1,09 procenta na 226,00 za akcii.

V Praze klesala také Komerční banka, která oslabila o 0,84 procenta na 953,70 za akcii. Z finančních jmen na pražské burze se ale dolů dívala jako jediná.

Relativně výraznější obchodní aktivitu bylo možné pozorovat na Moneta Money Bank. Za celý den se zobchodovaly papíry této banky za více než 200 milionů , což je necelá polovina celkového dnešního objemu. Ten před závěrečnou aukcí dosahoval podprůměrných 0,419 miliardy . Průměr za poslední rok je 0,649 miliardy .

Moneta nakonec zakončila obchodování vyšší o slabých 0,06 procenta na 84,95 . Rakouské finanční tituly Erste a VIG rostly výrazněji, když Erste přidala 0,6 procenta na rovných 823 a VIG dokonce 1,31 procenta na 612,00 za akcii. To kontrastuje s vývojem bankovních titulů v Evropě. Index STOXX 600 Banks ale naposledy ztráty umazával.

V podvečer klesaly také burzy ve Varšavě a v Budapešti. Polský index WIG 20 naposledy ztrácel 0,5 procenta a maďarský BUX 0,3 procenta. Německý akciový index DAX se naopak v průběhu dne podíval na téměř dvouleté maximum, naposledy rostl o zhruba 0,4 procenta. Americké akciové trhy se v první polovině obchodování obchodovaly smíšeně.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 10:10  Nvidia: Zveřejnění nových AI čipů Research (J&T BANKA)
Út 10:01  Tohle kolo souboje s inflací jsme vyhráli Jan Berka (Roklen24)
Út   9:46  Makro: Smíšený vývoj cen výrobců Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688