Projekt Barrandovská zahrada bude dokončen s předstihem

Jana Brožková, 27.3.2017
pilotní projekt české developerské a stavební skupiny Barrandovská zahrada, pilotní projekt české developerské a stavební skupiny T.E soustředící se na výstavbu prémiových rezidenčních nemovitostí, bude dokončena již v létě 2017, tedy téměř půl roku před avizovaným termínem. Rychlejší postup výstavby oproti původně schválenému harmonogramu se daří díky generálnímu dodavateli stavby, společnosti T.E.C.M (T.E Construction Management) spadající přímo do skupiny T.E Development Group. Ta vedle T.E.C.M zastřešuje také další firmy specializující se na jednotlivé developerské aktivity.

Sesterská společnost T.E.C.M (T.E Construction Management) je generálním dodavatelem všech staveb vznikajících pod hlavičkou T.E. Developerská skupina je tak schopna nejen efektivněji koordinovat výstavbu, ale i lépe kontrolovat projektové zadání. „Hlavní motivací pro realizaci našich staveb v rámci vlastních kapacit byla snaha o držení kontroly nad každým detailem a úsilí o dosažení co nejvyšší kvality. Zároveň se nám však podařilo zamezit obvyklým finančním, technickým a zejména časovým rizikům – byty tak novým majitelům předáme o celých pět měsíců dříve, než bylo původně plánováno,“ komentuje partner skupiny T.E Martin Hubinger.

Barrandovská zahrada představuje v tuzemsku doposud neobvyklé pojetí bytového domu v zázemí vlastních zahrad. Rezidenti zde mohou plně využívat sdílené prostory, jejichž součástí je třeba ohniště v hájku, pergola s grilem či prolézačky pro děti, nebo naopak relaxovat ve vlastních zahrádkách – takzvaných „zelených pokojích“, jež jsou oddělené keři či dřevěnými prvky pro dosažení maximálního soukromí. O přednostech Barrandovské zahrady svědčí i dosavadní prodejní výsledky – z celkových 17 jednotek zbývají několik měsíců před dokončením již jen čtyři poslední byty. U tří z nich s klienty probíhají jednání o smluvní dokumentaci.

Návrh okolí domu o rozloze téměř 3 000 m2 zhotovili zahradní architekti z českého ateliéru Flera. Autorům byla inspirací především okolní příroda. Rozhodli se příliš nezasahovat do jejího místního rázu, pouze jej vytříbit. Dali tak vzniknout rozmanitým sestavám rostlin, které přitom nevyžadují přehnanou péči. „Zvolili jsme cestu výběru lokálních rostlin a dřevin. Prostoru by neslušelo přezdobení výraznými, líbivými druhy. Domnívám se, že právě náš přístup s respektem k přirozenosti vyzdvihl jedinečnost prostoru a přidal mu na autenticitě,“ uvedl zakladatel ateliéru Flera Ferdinand Leffler.

U všech projektů developerské skupiny T.E je okolní zeleň naprosto klíčová, svým klientům proto garantuje předávku bytů s již vzrostlou vegetací a zahradami připravenými k okamžitému využívání. Velký důraz však klade také na kvalitní architekturu, nadčasový design i nadstandardní klientský servis. V případě Barrandovské zahrady, stejně jako u ostatních svých projektů, například zajistí správu budovy i jejího okolí na dva roky zdarma. Rostliny díky tomu dostanou potřebnou péči a následná údržba tak pro nové rezidenty nebude tolik náročná. Každý klient má v ceně rovněž kompletní návrh interiéru, nebo alespoň 5 hodin konzultací s designéry renomované londýnské architektonické kanceláře Jestico + Whiles, se kterou T.E na projektu spolupracovala.

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba