STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  27.03.2017 08:33:20

Starbucks se zaměřuje na najímání válečných veteránů!

Autor: Jakub Venský

Společnost Starbucks Corp. byla nucena čelit velkému tlaku a hrozbě bojkotu ze strany veřejnosti po oznámení jejich příslibu najímat uprchlíky. Kvůli snížení nevole představili další plán, který se zaměřuje na najímání amerických válečných veteránů.

Tento maloobchodní řetězec zaměřený na kávu ve středu oznámil plán najmout 25 tisíc veteránů a jejich chotí do roku 2025, čímž rozšiřují svůj předchozí již splněný cíl zaměstnat jich 10 tisíc. Kromě toho dodává, že v rámci globální expanze bude během následujících pěti let vytvořeno 240 tisíc nových pracovních míst, uvedla agentura Bloomberg.

Příští měsíc končící generální ředitel Starbucksu Howard Schultz pronesl, že společnost se stále nachází ve fázi růstu, přičemž se usilovně snaží dosahovat, co nejlepších výsledků.

Jak již bylo zmíněno, řetězec byl začátkem roku nucen čelit hrozbám bojkotu poté, co oznámil, že v celosvětovém měřítku najme až 10 tisíc uprchlíků, což bylo učiněno jako reakce na návrh prezidenta Donalda Trumpa zakázat cestování z určitých zemí. Mimo tyto aspekty se společnost rovněž potýká se zpomalením tempa růstu tržeb. S ohledem na to v lednu snížila předpovědi pro roční tržby odkazující se na náročné prostředí v rámci celkového průmyslového zpomalení.

Dále Starbucks uvádí, že jeden z významných trhů, na které se chce více zaměřit, představuje Čína. Již v současnosti zde existuje více než 2600 prodejních míst a v průběhu příštích pěti let by se tento počet měl navýšit o 12 tisíc nových poboček a růst by měl dále akcelerovat.

Ani v USA se společnost nemá v plánu stáhnout do ústraní a do roku 2021 by měla vytvořit 3 400 nových prodejních míst, což představuje průměrně 680 prodejen ročně. Za loňský rok se v USA povedlo otevřít 651 nových kaváren, uvedl Bloomberg.

Společnost rovněž oznámila novou strategii, prostřednictvím které bude usilovat o přilákání zákazníků i mimo ranní hodiny. Za tímto účelem zavádí prodej nových grab-and-go salátu a sandwichů. Kromě toho se Starbucks snaží přiblížit zákazníkům nabídkou bezlepkových sandwichů a veganskou stravou.

SBUX

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út   9:05  Ranní okénko - Bude budoucnost německé ekonomiky nadále vnímána s optimismem? Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)
Út   9:02  Únorová inflace v Česku pod eurozónou Research (Česká spořitelna)
Út   9:00  Dopravní nehodovost v roce 2023 ČSÚ (ČSÚ)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688