Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  24.03.2017 17:33:49

Týden na pražské burze: Vládcem ČEZ, na maximu Unipetrol, na výsledky natěšen tabák

Stejný zisk v pátek jako v celém týdnu. Právě o pátečních 0,18 procenta výš končí v právě uplynulém obchodním týdnu index pražské burzy PX . Vítězem týdne jsou akcie petrochemického holdingu Unipetrol, které se v závěru týdne dostaly na maxima od července roku 2008. Přes výsledky a další vysokou dividendou výrazně posílil také Philip Morris ČR. Vedle výsledků VIG jsou událostí týdne ale výsledky ČEZ a návrh dividendy a výplaty až 100 procent zisku dividendou v nejbližších letech.

Akcie Unipetrolu za celý týden přidaly velmi solidních 3,6 procenta na metu 228 korun za akcii. V pátek přitom atakovaly 229 korun, což je maximum za zmíněných osm a dvě třetiny roku. V polovině měsíce Unipetrol zveřejnil novou strategii, která počítá s obnovou výplaty dividendy, která má postupně růst.

Před výsledky, které jsou naplánovány na 28. března, solidních 2,1 procenta na 13,489 korun v týdnu přidaly akcie Philip Morris ČR. Konsensuální odhad trhu, jehož se účastní také analytici Patria Finance, počítá s růstem dividendy z 920 korun meziročně na 935 korun a mediánem výnosů 11,27 miliardy korun a čistého zisku 2,58 miliardy korun.

V celkové bilanci se ziskem 1,43 procenta a na 823,5 koruny odchází z výsledkového týdne také akcie Pegas Nonwovens. Provozní kvartální zisk skončil nad odhady analytiků, dividendu 1,30 eur na akcii navrhuje Pegas v souladu s očekáváním.

Vrcholem týdne i české výsledkové sezóny byla ale čísla energetiky ČEZ za poslední čtvrtletí i celý rok 2016. ČEZ představil očištěný zisk mírně nad odhady analytiků, především ale dividendu 33 korun za akcii a dočasně rozšířený dividendový výplatní poměr mezi 60 až 100 procenty čistého zisku. ČEZ končí týden se ziskem drobných 0,2 procenta u 438,70 koruny za akcii.

Důležitým bodem týdne byly také výsledky pojišťovací skupiny VIG. Výhled počítající s růstem zisku pro letošní rok i dividenda 0,80 eura na akcii z loňského výsledku je v souladu s odhady analytiků Patria Finance. Akcie se ale sesunuly, v týdnu o 1,83 procenta ke 612,50 , a to především na příjmech skupiny.

Mezi vzestupné tituly týdne dál patří O2 či Erste, sestupné naopak CETV, Stock Spirits či Kofola a banky Moneta a Komerční banka.


Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688