Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  21.03.2017 22:05:38

21. března: Tohle potřebujete vědět nejen o úterním obchodování na amerických burzách

Americké akciové trhy ztrácely od začátku úterního obchodování. Níže stahovaly trh například akcie bank, kterým nesvědčily poklesy výnosů amerických vládních dluhopisů. Ve Spojených státech se navíc řeší to, zda se Donald Trump zamotá do sporů s Kongresem o osud zdravotnické reformy, zatímco trh od něj čeká především opatření na podporu ekonomiky.

Dow oslabil o 1,14 % na 20 668,01 bodu a S&P 500 odepsal 1,24 % na 2 344,02 bodu, čímž oba poprvé po více než 100 obchodních dnech ztratily přes procento. Index S&P 500 to navíc seslalo pod nejbližší hranici podpory okolo 2 350 bodů. Index Nasdaq Composite v úterý oslabil dokonce o 1,83 % na 5 793,83 bodu.

V mírném plusu se udržely pouze sektory necyklického spotřebního zboží a veřejných služeb, nejhlubší ztráty naopak zaznamenala odvětví technologií, financí a základních materiálů. Index volatility VIX stopl o 9,96 % na 12,47 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA klesl o 4,5 bazického bodu na 2,4157 %.

"Výnos 10letých vládních bondů USA se vrátil do středu svého střednědobého rozmezí. To finančnímu sektoru nepochybně bere vítr z plachet," uvedl Art Hogan z Wunderlich Securities. "Nemám o sektor nějaké přehnané obavy," doplnil ale Mark Spellman z Alpine Funds.

Podle Randyho Fredericka ze společnosti Charles Schwab chybí katalyzátory dalšího růstu cen akcií. Na druhou stranu ovšem podle něj není ani žádný závažný důvod pro nějaký výraznější tržní propad.

Index Nasdaq Composite po zahájení v plusu a dosažení nového intradenního historického maxima spadl nejvíce z hlavních benchmarků. Na nový rekord po oznámení produktových novinek vystoupaly také akcie Applu, nakonec ale ztratily přes procento.

Na spotřebitelský sektor nepříznivě zapůsobila zpráva, že by součástí daňového balíčku Trumpovy administrativy měla být "hraniční" daň, tedy nějaká forma dovozního cla. Právě daňový balík má zahrnovat také snížení sazeb pro americké firmy, což byl a stále je jeden z důvodů zpevňování akcií. Objevují se ale náznaky toho, že Trump a jeho vláda budou chtít nejprve řešit citlivou, pro investory ale méně "sexy" reformu zdravotnictví, což by zavádění podpory ekonomiky skrze nižší daně zdrželo.

Pokračování shrnutí úterního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

Další článek:  Americké akcie a silný býk? Ne tak docela!

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688