STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  17.03.2017 08:40:33

GPRO: GoPro kvůli honbě za ziskem dále propouští!

Autor: Jakub Venský

Americká společnost GoPro Inc. odhalila další kolo snižování personálních nákladů. Tyto kroky jsou učiněny za účelem čelit skepsi přicházející z Wall Street a ve snaze přesvědčit investory, že je firma schopna se navrátit k růstu a do černých čísel.

Společnost se ve středu nechala slyšet, že propustí přibližně 270 pracovníků zaměstnaných na plný úvazek, což představuje snížení pracovní síly o 15 %. Společnost rovněž oznámila, že v souvislosti se snižováním nákladů uzavře svou zábavní divizi, uvedla agentura Bloomberg.

Podle předběžných odhadů budou tímto krokem provozní náklady sraženy na 495 milionů dolarů, což představuje meziroční pokles o přibližně 18 %. Vlivem těchto nových informací akcie GoPro v after marketu poskočila vzhůru až o 12 %.

Tato společnost byla nucena opustit výsluní velmi úspěšného výrobce digitálních medií, jelikož nebyla schopna konkurovat svým levnějším asijským rivalům. Obzvláště velké zklamání přinesly výsledky z posledního kvartálu minulého roku, což bylo do značné míry způsobeno nutností stáhnout jejich Karma dron, jehož produkční zpoždění se negativně promítlo do tržeb.

Novým výkonným ředitelem se v lednu stal CJ Prober, který slíbil, že udrží náklady pod kontrolou, učiní kamery uživatelsky přívětivější a udělá vše pro následování mezinárodního růstu. Bloomberg uvádí, že Prober ve středu oznámil, že budou usilovat o to, aby dělali méně věcí, ale zato lépe.

Prober dále říká, že celý team se důkladně zaměřil na zevrubné přezkoumání nákladů, což je následně přimělo udělat mnoho kroků, které se pozitivně projeví v provozních nákladech. Tímto způsobem se má společnost oprostit od všech rozptýlení, jako byla například divize pro zábavu, a soustředit se zejména na konečnou spokojenost uživatelů.

Několik analytiků v poslední době snížilo doporučení pro titul GoPro a posílá tak kurz na nová minima. V současnosti jsou akcie přibližně o 70 % níže, než byla jejích primární emisní hodnota. Goldman Sachs Group Inc. a Citigroup Global Markets Inc. rovněž snížili doporučení s odkazem na stagnaci, přesycený trh a neúspěšné uvedení modelu dronu Karma.

GoPro stocks

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688