Pavel Šafařík (Sagefin)
Akcie ve světě  |  16.03.2017 16:04:22

FED opět zvýšil sazby, akciová rally ovšem nekončí

Americká centrální banka ve středu rozhodla o dalším zvýšení hlavní úrokové sazby o 25 bps na 1,00 %. Z hlavních světových měn vyspělých zemí je tak americký dolar aktuálně třetí nejlíp úročenou měnou. Americký dolar ovšem ve středu po zveřejnění sazeb proti většině světových měn oslabil a dnes pokračuje v poklesu. Proti euru je aktuálně nejslabší od začátku února. V oslabování americké měny však nevidíme žádné zásadní fundamentální faktory, a z toho důvodu vidíme tento trend jako krátkodobý v rámci přeskupování některých pozic ze strany velkých spekulantů na trhu. Ve střednědobém a dlouhodobém horizontu by měl americký dolar pokračovat v posilování.

Akciové trhy po zvýšení sazeb pokračují v rally. Index NADAQ 100 se vyšplhal na nová historická maxima, když si připsal až 1% zisky. Dařilo se ale také širokému S&P 500 v čele s těžařskými a komoditními společnostmi s tím, jak cena ropy ve včerejším obchodování prošla po nedávných propadech znatelnou korekcí. Úroveň 50 USD za barel však zatím zůstává nepokořená a vypadá to, že medvědi zde úspěšně vytvořili poměrně silnou rezistenci.

Překvapivě se daří také drahým kovům. Cena zlata od včerejška vzrostla až o 30 USD za trojskou unci a pokračuje v růstu, když spekulanti sázejí na to, že další růst úrokových sazeb ze strany amerického FEDu bude v průběhu letošního roku pomalejší. Americké vládní dluhopisy však po včerejším mírném skoku nahoru opět klesají a výnosy tak pokračují ve svém střednědobém trendu postupného růstu. Tento trend by měl přetrvávat i nadále, dokud na akciových trzích bude převládat silný optimismus, jako tomu bylo doposud.

Pavel Šafařík
Sagefin.cz 

      SageFin.cz   je nezávislý finanční portál se zaměřením na světové finanční trhy a online investování. Projekt vzniknul na základě absence hodnotných informací ohledně fundamentální a makroekonomické analýzy akcií a jejím správném využití v praxi společně s technickou analýzou. Naším cílem je zkvalitnit služby na území České republiky v oblasti finančního vzdělávání a vytvořit zázemí pro stálou komunitu obchodníků." .

Více informací na: www.sagefin.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688