Patria (Patria Finance)
Investice  |  11.03.2017 13:48:37

Citi: Prodávejte!

Matt King ze společnosti Citi radí investorům prodávat a jeho názor je dosti pevný: „Co by měl správce fondu udělat, když realizovaná návratnost už na počátku března převýší očekávanou návratnost pro celý rok? Vybrat zisky a po zbytek roku si dát padla. A pokud by trh i nadále rostl, měl by otevřít krátké pozice. Z nějakého důvodu se do toho ale nikomu nechce.“ King udává několik důvodů, proč by investoři neměli být přílišnými optimisty, i když souhlasí s tím, že ekonomická data se postupně lepší:

Za prvé, Fed může zastavit tok peněz, které nyní na trhy proudí. Hlavním tahounem současné rally je přitom právě tok peněz ze strany vzájemných fondů a podle Kinga je takový vývoj neudržitelný zejména proto, že Fed hodlá zvyšovat sazby

Za druhé, rizikovým aktivům nebude svědčit růst reálných výnosů, přestože ty doposud zůstávají „překvapivě nízko“. Dosavadní růst nominálních výnosů je totiž tažen zejména změnou inflačních očekávání a trhy stále dávají jen malou váhu značně jestřábím postojům Fedu

Za třetí, podpora ze strany centrálních bank bude obecně klesat a síla současné rally se zdá být přehnaná s ohledem na to, kolik aktiv centrální banky ve skutečnosti nakupují. 

Za čtvrté, současný úvěrový růst ve světové ekonomice je z 80 % tažen vývojem v Číně. Je tedy namístě věnovat vývoji v této zemi zvýšenou pozornost. Není úplně jasné, jak dlouho tam může rychlá úvěrová expanze pokračovat. Tato doba se může měřit v měsících i letech. Není ale pochyb o tom, že jednou musí skončit. Podle Kinga není pravděpodobné, že by otěže úvěrového boomu mohla od Číny převzít jiná ekonomika už kvůli tomu, jak rozsáhlý je úvěrový boom Číny

Za páté, růstový výhled není podle Kinga zase tak růžový, jak se trhy domnívají. Ekonomická překvapení mají totiž tendenci vracet se zpět k historickému standardu a v USA už se tento posun začíná projevovat. Pozitivní vývoj zisků obchodovaných firem je pak podle analytika zejména odrazem snižování nákladů a méně udržitelného ekonomického oživení. Trhy se také nechaly příliš unést Trumpovým plánem na investice do infrastruktury a celkovou fiskální reformou, o které toho zatím stále není mnoho jasného. 

Za šesté tu je „riziko, které odmítá zmizet“ a kterým je politický vývoj v Evropě. Stačí se podívat na Le Penovou a obecný posun k populismu. Rizikové prémie na trzích leží podle Kinga příliš nízko na to, aby investorům kompenzovaly tato rizika, a čím více trhy rostou, tím vyšší je jejich zranitelnost ohledně prudší korekce. 

Za sedmé, valuace se nacházejí vysoko a investoři se musí ptát, zda skutečně chtějí kupovat korporátní dluhopisy, když rizikové spready leží na pokrizových minimech, nebo akcie ve chvíli, kdy se cyklicky upravené PE indexu S&P pohybuje na hodnotách, které byly převýšeny jen v letech 19982000 a v roce 1929. 

Autor: David Keohane

(Zdroj: FTAlphaville)


 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

15.10.2009Citi a Morgan Stanley zvedají cílovky pro NWR Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
17.04.2009US futures: Citi a GE dopadly dobře, co dále ? Josef Stoulil (Capital Partners)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688