Inzerce (Inzerce)
Bydlení  |  07.03.2017 08:57:06REKLAMA

Americká hypotéka: Půjčete si až 5 000 000 Kč na cokoliv

Hypoteční úvěr lze sjednat i na cokoliv jiného

O hypotékách na bydlení se toho píše mnoho. Především nyní zažívají boom díky stále rekordně nízkým úrokovým sazbám, avšak ne každý ví, že hypotékou není nutné financovat jen koupi nemovitosti. Hypoteční úvěr lze sjednat i na cokoliv jiného.

Hypotéka na cokoliv je takzvanou americkou hypotékou. Využít ji je možné například na splacení dluhů, na pořízení nového automobilu nebo na koupi rekreačního objektu. Samozřejmě je možné s ní financovat i bydlení. Na rozdíl od klasického hypotečního úvěru ale nenabízí tak výhodné podmínky.

Bez zastavené nemovitosti americkou hypotéku nesjednáte

Americká hypotéka je vhodným řešením pro ty, kteří potřebují půjčit bez prokazování účelu více jak 500 000 Kč. Půl milionu totiž v rámci neúčelového spotřebitelského úvěru jen stěží získáte. Ve srovnání s klasickou půjčkou je americká hypotéka výhodnější formou financování.

Stejně jako u jiného typu hypotéky, je zapotřebí i u americké ručit nemovitostí. Od hodnoty zastavené nemovitosti se pak odvíjí výše půjčené sumy. Kvůli doporučeným omezením centrální banky je již téměř nemožné sjednat 100% hypoteční úvěru. 100% americkou hypotéku ale nebylo možné získat nikdy.

V případě hypotéky na cokoliv můžete žádat maximálně o částku, která se rovná 80 % zastavené nemovitosti. Tu nabízí například MONETA  Money  Bank. Většina  bank,  jako  sou  Sberbank, Česká spořitelna , Equa bank, Expobank, Hypoteční banka, UniCredit Bank, Komerční banka a Raiffeisenbank, pak nabízí úvěr v maximální výši 70 %.

Výše americké hypotéky je značně omezená

Výši úvěru neomezuje jen hodnota nemovitosti. Nejčastěji banky nabízí americkou hypotéku do 5 000 000 Kč. Více vám půjčí jen v UniCredit Bank, v Komerční bance a v Expobank.

Nutno však podotknout, že oproti klasickým hypotékám na bydlení, které je možné splácet i 30 let, je hypoteční úvěry na cokoliv nutné splatit do 15 až 25 let. Konkrétní doba splatnosti se odvíjí od podmínek banky.

Poplatek za schválení úvěru může činit až 150 000 Kč

U americké hypotéky počítejte také s poplatky. Zaplatit budete muset nejen cenu odhadu nemovitosti, která se pohybuje kolem 3 000 Kč až 5 000 Kč. Banky si účtují poplatek za schválení úvěru, a to až do 150 000 Kč. Některé mají poplatek fixně stanovený, u jiných je vypočítán procentuálně z výše půjčené částky.

Dále vás může čekat poplatek za vedení úvěrového účtu. Ten se zpravidla pohybuje kolem 150 Kč za měsíc. A nezapomeňte i na  pojištění nemovitosti , které je nutností. Máte-li ho již sjednané, pak vás tento výdaj nepřekvapí.

Po sečtení všech poplatků budete možná nemile překvapeni, proto při sjednávání nic nepodceňujte. K tomu, abyste si mohli spočítat, na kolik vás úvěr vyjde, budete potřebovat znát RPSN a ke konečnému výsledku vám pomůže se dopočítat online kalkulačka hypotéky.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688