Letošní lyžařská sezóna se povedla. A stále nekončí!

TNBiz, 6.3.2017

Už od prosince se u turniketů pod českými sjezdovkami ozývaly dohromady miliony pípnutí každý den. Lyžaři byli po minulých, na sníh slabých letech velmi natěšení.

A i když i na horách jsou poslední týdny ve znamení oblevy, na kvalitě sněhu na sjezdovkách se to zatím příliš nepodepsalo.

V níže položených areálech je okolí sjezdovek už několik dnů beze sněhu, až k vlekům dojdete po suchých cestách. To ale neznamená, že konec zimy je už na dohled.

I v tomto, zřejmě deštivém, týdnu, se v noci na horách vodní kapky změní ve sněhové vločky a bude mrznout. A od příštího pondělí už bude sněžit i v nižších polohách.

Mladé Buky leží ve výšce 500 metrů nad mořem. I tady se začátkem příštího týdne změní jarní lyžování opět v to zimní. Bude tu sněžit i mrznout.

A tak se občas lyžařům už začíná vkrádat do mysli pocit dlouhé roky nepoznaný, totiž že už bylo sněhu, vleků a carvingových oblouků dost.

Odvrácenou stranou letošního bilancování je ale úrazovost. Čtyřilyžaři přišli na sjezdovkách o život a od začátku zimy do dnešního odpoledne musela Horská služba vyjíždět k 6210 zraněným, a to je už teď o 500 úrazů víc, než za celou loňskou zimu.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky