Výstava orchidejí v Praze-Troji začíná již dnes: tisíce květů v karnevalovém aranžmá

Výstava orchidejí se koná ve dnech 3.3. - 19.3.2017

Již tradiční výstava orchidejí ve skleníku Fata Morgana v pražské čtvrti Troja také v letošním roce přinese návštěvníkům tisíce květů.Výstava se koná ve dnech 3.3. - 19.3.2017.

Kdo by si nechtěl alespoň na chvilku odskočit ze středoevropské zimy do slunného Ria? Hoďte své starosti za hlavu a od 3. do 19. března si přijďte užít harmonii barev a vůní do skleníku Fata Morgana.

Letošní již jedenáctý ročník výstavy orchidejí v Botanické zahradě hl. m. Prahy vás díky neotřelým aranžmá studentů České zahradnické akademie v Mělníku přenese na americký kontinent do reje brazilského karnevalu. Odhalíte mnohá tajemství neobvyklých druhů z nitra deštných pralesů i z vrcholků stolových hor. Chybět nebude ani prodej žhavých novinek z široké nabídky oblíbených hybridů, které se v běžné obchodní síti koupit nedají. Rady a tipy nejen pro začínající pěstitele poskytnou naši kurátoři.

Studenti České zahradnické akademie Mělník ve skleníku Fata Morgana svými výtvory přiblíží divokou a nespoutanou radost bláznivého karnevalu, tropický den i noc mezi květy orchidejí v Rio de Janiero. Výstavu doprovodí galerie makrofotografií květů jihoamerických druhů. Ve výstavním sále se dozvíte zajímavosti ze světa těchto rostlin od Aljašky po Ohňovou zemi. Poodhalíte tajemství nejmenších orchidejí Ameriky i historii živého pokladu totonackých indiánů – vanilky.

Zdroj: Botanická zahrada Praha

 

Kvetoucí orchideje jsou jednoznačně královny všech pokojových rostlin

Interiérové květiny, které nezklamou = orchideje tisíce druhů

Pokojové květiny: orchideje jsou krásky do každého bytu

Krásné fotografie i málo známých orchidejí



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky