Radek Stolář
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  22.02.2017 11:33:44

Sigfox představuje službu Spot´it

Sigfox představuje svou první globální službu pracující s Big data. Geolokační technologie s názvem Spot´it, která pro určení polohy nepotřebuje modul GPS, pracuje na bázi analýzy síly signálu sítě Sigfox. Na rozdíl od tradičních metod určování polohy nepotřebuje Spot´it k fungování žádný speciální hardware ani software, takže nezvyšuje energetickou spotřebu hledaného zařízení. Služba přináší zcela nové možnosti v oblasti sledování firemního majetku, marketingu i ochrany proti podvodům.

Přední světový poskytovatel konektivity pro Internet věcí společnost Sigfox oznámila start nové geolokační služby Spot´it. Služba poskytuje velmi jednoduchý a energeticky vysoce efektivní způsob, jak sledovat velké množství objektů po celém světě. Globální síť pokrývající nyní 31 zemí světa udělá z každého modulu Sigfox trackovací zařízení, a to bez nutnosti dovybavování GPS čipem. Klíčovými prvky technologie jsou:

  • nejnižší cena v segmentu geolokace - Spot´it nevyžaduje žádná dodatečná vylepšení stávajících Sigfox modulů, ani nezvyšuje počty odeslaných zpráv.

  • nízká spotřeba koncového zařízení - Spot´it nespoléhá na energeticky náročné GPS sledování, ani další technické procesy nad rámec původního fungování Sigfox zařízení

  • celosvětová funkčnost - V současné době je síť sigfox v 31 zemích světa. Do roku 2018 jich bude 60. Zařízení, které se jednou zaregistruje do sítě, pak funguje ve všech zemích s pokrytím signálu Sigfox.

  • Narozdíl od klasické GPS lokalizace pracuje Spot´it v podmínkách outdoor i indoor

Spuštění Spot´it komentuje Managing Partner společnosti SimpleCell Pavel Sodomka:"Po možnosti jednoduchého sledování objektů volaly desítky našich partnerů. Teď je tato možnost konečně tady a pro všechny komerčně nasaditelná. Ve svém důsledku to znamená opět obrovské rozšíření možností využití sítě Sigfox a desítky nových koncových řešení. Přesnost určení polohy je v řádu jednoho kilometru. Pokud je potřeba přesnější lokace, dá se dobře využít a kombinovat s technologiemi GPS, WiFi či Bluetooth. Díky Spot´it se například dozvíte, na kterém letišti skončil váš ztracený kufr."

Spot´it je technologickým řešením zejména pro obory vyžadující obrovské kapacity při sledování objektů (trackování palet, kontejnerů, tahačů, jednotlivých zásilek). Uplatnění nalézá tedy především v logistice, zemědělství nebo shipping retailu. Při současné ceně Sigfox modulů kolem 2 USD a jejich výdrži na baterie až 10 let je možné sledovat doslova jakýkoli objekt.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688