Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  16.02.2017 23:09:02

16. února: Tohle potřebujete vědět nejen o čtvrtečním obchodování na amerických burzách

Americké akcie ve čtvrtek zůstaly prakticky beze změn, index Dow mírně stoupl, S&P 500 a Nasdaq Composite naopak nepatrně klesly, a ukončily tak dlouhou sérii stanovování nových zavíracích maxim. V úvodu seance ale všechny tři hlavní akciové indexy stouply na nová rekordní maxima.

Index Dow v závěru obchodování smazal ztráty a skončil nakonec se ziskem 0,04 % na novém zavíracím maximu 20 619,77, širší index S&P 500 klesl o 0,09 % na 2 347,22 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite uzavřel se ztrátou 0,08 % na 5 814,90 bodu.

Během dne se navzdory výsledku seance dostaly všechny tři hlavní indexy na nová rekordní maxima, Dow absolutní rekord posunul na 20 639,87 bodu, S&P 500 na 2 351,31 bodu a Nasdaq Composite na 5 835,15 bodu.

Index volatility VIX ve čtvrtek klesl o 1,75 % na 11,76 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se snížil o čtyři a půl bazického bodu na 2,448 %.

Americké akcie (16. února 2017)
Americké akcie (16. února 2017)Zdroj: Google

Nejvýrazněji ve čtvrtek stouply sektor veřejných služeb, realitní odvětví a technologický sektor. Výrazně se naopak propadl sektor energetiky a odvětví cyklického spotřebního zboží.

K růstu akciím v minulých dnech pomáhaly příznivé statistické údaje a naděje na to, že prezident Donald Trump sníží firemní daně a omezí nákladnou regulační zátěž. Od začátku roku širší index S&P 500 získal už pět procent.

V indexu Dow ve čtvrtek nejvíce zdražily akcie technologického podniku Cisco Systems (+2,38 %), který zveřejnil po konci středečního obchodování hospodářské výsledky za poslední loňský kvartál, cenné papíry výrobce nealkoholických nápojů Coca-Cola (+1,88 %) a cenné papíry výrobce čipů Intel (+1,00 %). Na druhém konci žebříčku skončily akcie energetické firmy Chevron (-1,68 %), konkurenčního ropného podniku ExxonMobil (-1,03 %) a výrobce stavební a těžební techniky Caterpillar (-0,77 %).

Ve čtvrtek poprvé za šest dní klesly akcie většiny velkých bank, oborový index finančního sektoru oslabil o zhruba půl procenta.

Pozornost investorů se nyní soustředí na to, kdy Fed přikročí k dalšímu zvýšení úrokových sazeb. Šéfka Fedu Janet Yellenová tento týden uvedla, že banka bude zřejmě muset úroky zvýšit na jednom z příštích zasedání. Nejbližší se bude konat 14. až 15. března.

Pokračování shrnutí čtvrtečního obchodování v USA najdete na Investičním webu.


Akciové nápady na příští dny: Volkswagen a Bank of AmericaAkciové nápady na příští dny: Volkswagen a Bank of America

Tento týden naše analytiky sestavující newsletter Breakout Trader zaujaly akcie společností Bank of America, Celgene, Volkswagen a Heineken a také ETF sledující finanční sektor SPDR Select Sector Financial. Podívejme se nyní podrobněji na cenné papíry Volkswagenu a jedené z největších amerických bank.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688