Recept na pikantní nakládaný eidam

Jednoduchý a výborný recept

Máte rádi nakládané sýry? A vybaví se vám pouze nakládaný hermelín? Zkuste si sami připravit doma pro změnu třeba eidam. Ten skvěle chutná, po pár dnech jr dokonale proleželý i příjemně provoněný kořením a zachovává si na rozdíl od hermelínu tužší konzistenci. Nevěříte? Přesvědčte se následujícím receptem.


Pikantní nakládaný eidam


Ingredience:

· 200 g eidamu v celku

· 3 chilli papričky

· Pár kuliček nového koření

· Pár kuliček pepře

· Čerstvý rozmarýn

· Čerstvý tymián

· 3 stroužky česneku

· 1 červená cibule

· Olej – slunečnicový, nebo řepkový

Postup:

1. Eidam nakrájejte na kostičky (asi 1x1 až 2x2 cm velké).

2. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, česnek oloupejte a rozbijte a tymián oberte z větviček.

3. Do sklenice postupně skládejte sýr, cibuli a přidávejte i další ingredience.

4. Chilli papričky můžete přidat celé, nebo je nakrájet – podle toho, jak pikantní nálev si přejete.

5. Až bude sklenice plná, zalijte ji olejem tak, aby vše bylo ponořeno.

6. Sklenicí několikrát bouchněte, aby unikly vzduchové bublinky a poté ji zavřete.

7. Uložte na 5 - 7 dnů do lednice. Před podáváním nechte několik hodin odstát při pokojové teplotě.

Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz   . A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření