Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  06.02.2017 23:14:36

6. února: Tohle potřebujete vědět nejen o pondělním obchodování na amerických burzách

Americké akcie během pondělní seance mírně oslabily. Energetické podniky se dostaly pod tlak kvůli nižším cenám ropy, na akciovém trhu navíc přetrvává nejistota ohledně hospodářské politiky nového prezidenta Spojených států Donalda Trumpa.

Index Dow ztratil 0,09 % a obchodování uzavřel na 20 052,42 bodu, širší S&P 500 klesl o 0,21 % na 2 292,56 bodu a Nasdaq Composite se snížil o 0,06 % na 5 663,55 bodu. Index volatility VIX stoupl o 3,65 % na 11,37 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se snížil o zhruba pět bazických bodů na 2,413 %.

V plusu se udržely sektor zdravotní péče, průmyslové odvětví a technologický sektor. Nejvýrazněji klesly energetické odvětví, sektor necyklického spotřebního zboží a realitní odvětví.

Americké akcie (6. února 2017)
Americké akcie (6. února 2017)Zdroj: Google

V indexu Dow nejvýrazněji zlevnily akcie mobilního operátora Verizon Communications (-1,13 %), řetězce hobby marketů Home Depot (-1,08 %) a zdravotnické skupiny UnitedHealth Group (-0,84 %). Dařilo se naopak cenným papírům farmaceutické firmy Merck (+1,01 %) nebo technologických gigantů United Technologies (+0,94 %) a Apple (+0,94 %) a výrobce letecké techniky Boeing (+0,97 %).

"Pondělí seance byla nezvykle tichá. V pátek se indexy dostaly do těsné blízkosti historických maxim, proto dnešní vývoj považuji za důsledek vybírání zisků," říká Michael Antonelli, obchodník ve společnosti Robert W. Baird.

Asi o dvě a půl procenta v pondělí přišly akcie klenotnictví Tiffany (-2,46 %) poté, co během víkendu firma informovala, že její výkonný ředitel s okamžitou platností odstupuje z funkce, do které nastoupil před 22 měsíci.

Nedařilo se ani akciím potravinářské společnosti Tyson Foods (-3,46 %). Ta sice zveřejnila před začátkem obchodování lepší než očekávané kvartální hospodářské výsledky, investoři ovšem větší pozornost věnovali zprávě, že společnost obdržela obsílku od Komise pro cenné papíry a burzy (SEC).

Výrazný nárůst naopak zaznamenaly akcie výrobce hraček Hasbro (+14,14 %), jehož čtvrtletní výsledky hospodaření překonaly očekávání analytiků. Tento týden zveřejní hospodářské výsledky také několik dalších významných společností, například mediální gigant Walt Disney či největší světový výrobce nealkoholických nápojů Coca-Cola.

Americké akcie (6. února 2017)
Americké akcie (6. února 2017)Zdroj: Finviz

Nejdůležitější pondělní události na amerických trzích:

  • Evropská centrální banka v pondělí varovala, že deregulace bankovního sektoru, o které se nyní diskutuje v USA, by mohla být zárodkem příští finanční krize. Zároveň odmítla obvinění z manipulace s měnovým kurzem.
  • V první polovině tohoto roku by po letech odkladů mohl svůj první let uskutečnit čínský dopravní letoun C919, zamýšlený konkurent firem Airbus a Boeing. Jedná se o první velký dopravní letoun z Číny, který byl vyvinut v souladu s mezinárodními standardy. V pondělí o tom informovala čínská státní média.
  • Index podmínek na pracovním trhu v USA, oblíbený ukazatel šéfky Fedu Janet Yellenové, v lednu stoupl na 1,3 bodu z -0,3 bodu v prosinci.
  • Raymond James zvýšila doporučení na akcie FedEx na "outperform" z "market perform".
  • Atlantic Equities zvýšila doporučení na akcie mediální firmy CBS na "overweight" z "neutral", jejich cílovou cenu zvýšila na 78 z 61 USD.

Výsledková sezóna:

Pokračování shrnutí pondělního obchodování v USA najdete na Investičním webu.


Spekulace o dividendě aneb Mají se investoři bát netransparentní Berkshire Hathaway?Spekulace o dividendě aneb Mají se investoři bát netransparentní Berkshire Hathaway?

Warren Buffett je investorská legenda, o tom není pochyb. Jeho slova jsou pro řadu investorů zákonem. Pouze na jeho vyjádření jsou ale odkázáni držitelé akcií společnosti Berkshire Hathaway, o fungování firmy totiž nemají prakticky žádné jiné informace. Božská aura velkého šéfa jim musí stačit. To se ale může brzy změnit.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688