Počasí: začátkem týdne počítejte s ledovkou!

TNBiz, 29.1.2017

"V pondělí během odpoledne a večera očekáváme v Čechách postupně od západu sněžení, které bude přecházet ve sníh s deštěm nebo i mrznoucí déšť s tvorbou ledovky. V severních a východních Čechách budou převládat srážky sněhové," uvedli meteorologové z ČHMÚ. 

Podle výstrahy, kterou meteorologové zveřejnili v neděli po poledni, budou srážky pokračovat také v noci na úterý a v úterý přes celý den. "Přičemž v západních, středních a jižních Čechách bude převládat sníh s deštěm nebo mrznoucí déšť s tvorbou silné ledovky, v severních a východních Čechách bude převládat sněžení nebo sníh s deštěm," varují meteorologové.

V Karlovarském, Plzeňském, Ústeckém, Jihočeském a Středočeském kraji a v Praze je tak vyhlášena výstraha vysokého stupně nebezpečí před silnou ledovkou. Pro Liberecký, Královéhradecký a Pardubický kraj vyjma okresu Svitavy platí výstraha nízkého stupně. Ta platí také pro okresy Pelhřimov a Havlíčkův Brod na Vysočině.

Podle meteorologů se ledovka nebude vytvářet jen na silnicích, ale také na stromech, stožárech a drátech elektrického vedení. Kromě problémů v dopravě tak hrozí výpadky elektřiny. Zejména v úterý by lidé podle meteorologů měli omezit pohyb venku na nejnutnější minimum.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky