Patria (Patria Finance)
Investice  |  27.01.2017 17:13:52

Takhle dopadnete, pokud budete obchodovat Trumpovy tweety

Rozmrzelost a chudoba. Právě to bude podle analýzy Tima Mullaneyho na serveru MarketWatch výsledkem investování podle toho, co píše Donald Trump na svém Twitteru.

Twitter Donalda Trumpa není v žádném směru studnicí, která by vedla z ziskům z akciových investic. Sourn na MarketWatch se opřes o seznam Trumpovými slovy zasažených titulů a vývoje těchto akcií dle Yahoo Finance. Výsledek: ze 37 Trumpových terčů šlo opačným směrem 29 z nich. Jinak vyjádřeno: při šortování (tedy spekulací proti zhodnocení) těchto 37 společností po 100 akciích byste od roku 2012 byly se svou investicí ve ztrátě 37 procent.

Je vedle, pokud jde o technologie. Stejně tak vedle, pokud jde o média. Vedle v otázce energie z větru. Nebo vedle u „Buffettovy“ Coca-Coly. A také ohledně Hollywoodu. A také u telekomunikací… vyjmenovává dále a dále komentář na MarketWatch.

Některé konkrétní příklady?

Trump se vyslovil v roce 2014 proti Applu. Od jeho slov jsou jablečné akcie v zisku 66 procent.

U Sony se Trump opřel do „zoufalého vedení“ v prosinci roku 2014. Akcie jsou od té doby výše o 58 procent.

Slova proti American Airlines: od tématu fúze v roce 2013 jsou výše o celkem zajímavých 241 procent.

Co „umírající“ New York Times? Od tohoto tweetu Trumpa z roku 2016 jsou akcie výš o 4 procenta.

Slova proti Walt Disney v roce 2013? Akcie od té doby zdvojnásobily. Útok na Billa Gatese v roce 2013? Akcie Microsoftu od té doby zpevnily o 90 procent. A proti JPMorgan Chase? Realita: +51 %.

Alphabet a podpora Hillary Clintonové ve volbách? Nelibost Trumpa, ale akcie od té doby získaly. Trumpova kritika Procter & Gamble v roce 2012: „Jsou vážně katastrofou,“ poznamenal na adresu služeb fimy. Akcie jsou od té doby výše o více než třetinu. A ta samá slova na adresu amerického T-Mobilu v roce 2015: Akcie od té doby přidaly téměř 100 procent.

Ze starších dob tu máme ještě například ratingovou agenturu S&P. Trumpovi se (a bez hodnocení, zda právem či ne) nelíbilo sražení ratingu amerických dluhopisů v roce 2011. Akcie firmy od té doby zpevnily na trojnásobek.

Pojďme do čerstvější paměti a pak ještě blíže do našeho regionu. Osolené daně za továrnu Toyoty v Mexiku? Ano, akcie automobilky dostal pod tlak, ale teď jsou výše o 7 procent. Podobné téma mu nicméně vyšlo v případě akcií Fordu, které od jeho komentáře v roce 2015 ztratily přes pětinu hodnoty. Ale: Fiat Chrysler od kritických slov Trumpa v roce 2012 zhodnotil o zhruba 230 procent.

Regionální karta, blízká Česku, nakonec. „Kdo může být natolik stupidní, aby do toho investoval?“. Takto se zeptal Trump v květnu roku 2015 na svém Twitteru na adresu větrné energetiky v podání rakouského Vatenfallu. Odpovědí je: Ti, co se rádi spokojí se zhodnocením +15 procent a k tomu bezmála další polovina na úrocích.

Které z uvedených titulů naleznete na seznamu zajímavých dlouhodobých investičních příležitostí (DIP) analytiků Patria Finance? Byl, ale už na něm není americký T-Mobile US. Jsou na něm Apple, JPMorgan, Alphabet či Fiat Chrysler.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688