Pražský magistrát vyzývá k ekologickému chování, sám se tak nechová

TNBiz, 25.1.2017

Například pražský magistrát se přitom sám nechová moc ekologicky. Chce třeba, aby se lidé chovali šetrně vůči životnímu prostředí a nejezdili do centra auty, ale radši MHD - sám má přitom jediné auto na elektřinu.

"Magistrát hlavního města v tuto chvíli využívá pro služební účely pouze jeden elektromobil a v současné době o nákupu dalších služebních vozidel neuvažujeme," krčí rameny mluvčí metropolitní radnice Vít Hofman.

Podle předsedy vlády i ministra životního prostředí přitom břemeno odpovědnosti leží hlavně na radnicích. "Každé město si může přijmout specifický systém, jak třeba zregulovat v případě smogové situace dopravu," má jasno ministr životního prostředí Richard Brabec.

Nejen kraje, ale i města by v ekologickém chování měla jít příkladem. Ministr by se nebránil ani například tomu, aby se zavedly nízkoemisní zóny.

Vedení Prahy chtělo už od začátku tohoto roku omezit vjezd starých automobilů do centra. Od zavedení nízkoemisní zóny si slibovalo čistší ovzduší ve městě. Nakonec přípravu projektu město pozastavilo, dokud prý nebude hotový vnější okruh. Příkladem ohleduplnějšího chování mohou být Pražské služby. Zhruba čtvrtina jejich aut jezdí na zemní plyn.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy