Ing. Bc. Jiří Jemelka (J.I.P. pro firmy s.r.o.)
Okénko pro podnikatele  |  23.01.2017 10:32:27

5 tipů, jak si udržet kvalitní zaměstnance

Fluktuace zaměstnanců je jedním z největších problémů, jimž musejí malé a střední podniky čelit. Najít adekvátní náhradu a zaškolit ji do běhu firmy, obzvlášť v době, kdy opravdu špičkových pracovníků je na trhu práce jako šafránu, stojí spoustu času i peněz. Fluktuace má navíc vliv na produktivitu firmy a zvyšuje tlak na ostatní zaměstnance.

Najít zaměstnance, který je spolehlivý, pracovitý a loajální, není na dnešním trhu práce vůbec jednoduché. Přitom právě na takových pracovnících ve většině případů závisí úspěch celého podnikání. Pokud takové jedince firma získá, jistě o ně nebude chtít přijít. Jak si je ale udržet?

TIP č. 1: Nefinanční benefity – prácedomu a volnější pracovní doba

Dobré finanční ohodnocení je pro většinu zaměstnanců stěžejní. Peníze, zvlášť v případě, že se běžná mzda pohybuje na úrovni konkurence, nebo ji dokonce převyšuje, však nejsou jedinou jejich motivací k setrvání ve firmě. „Výzkumy potvrzují, že řada zaměstnanců by před mírným zvýšením mzdy preferovala prácidomu nebo volnou pracovní dobu. Zaměření některých podniků zaměstnance na pracovišti přímo vyžaduje, je-li však možnost nechat je udělat své úkoly z domu, umožněte jim to. Pro firmu to s sebou nenese žádné finanční nároky, ale zaměstnanci to ocení,“ popisuje Jiří Jemelka, ředitel společnosti J.I.P. pro firmy, jež působí na poli revitalizace zejména středně velkých podniků. To samé platí i o volné pracovní době.

TIP č. 2: Podporujte jejich profesní růst

Dlouhodobé setrvání na jedné pozici bez možnosti profesního růstu je jedním z důvodů, proč se zaměstnanci rozhodnou z firmy odejít. Jejich rozvoj po pracovní stránce, mají-li na to potenciál, přitom může firmě jedině prospět. „Jestliže má zaměstnanec ambice rozšiřovat si své profesní znalosti, vyjděte mu vstříc. Kontinuální vzdělávání se v oboru je klíčové nejen u vedoucích pracovníků, ale i na dalších pozicích. Účasti na oborových seminářích a kurzech a další obdobné aktivity, jež zaměstnanci umožníte, posunou dál nejen jeho, ale i celý podnik,“ vysvětluje Jiří Jemelka.

TIP č. 3: Sdílejte hodnoty i firemní cíle

Zaměstnanec, který se cítí být ve firmě potřebným a důležitým, nemá takovou motivaci ke změně místa, jako ten, jenž si „pouze“ přijde odpracovat svoji směnu. Nebojte se s klíčovými zaměstnanci sdílet své hodnoty a krátkodobé i dlouhodobé cíle, k nimž svůj podnik vedete. Když tým ví, jaké plány s podnikem máte a čeho přesně chcete dosáhnout, cítí se být potřebným a pozitivně se to promítne rovněž do jeho pracovního nasazení.

TIP č. 4: Nebojte se pochválit

Výplata a materiální i nemateriální benefity nejsou jedinou odměnou, již můžete svým zaměstnancům nabídnout. Umět pochválit za dobře odvedenou práci může mít větší účinek než peníze. „Máte-li ve firmě někoho, kdo své úkoly zvládá na sto deset procent a můžete se na něj ve všem zcela spolehnout, dejte mu najevo, že si jeho přínosu vážíte. Vyslovte mu pochvalu na poradě, prostřednictvím článku ve firemním časopise nebo jej třeba pozvěte na oběd či obdarujte nějakou drobností. Zaměstnanec, který si je vědom toho, že si ho vážíte a že za svou práci sklízí zasloužené uznání, je spokojený zaměstnanec. A takový nemá důvod od vás odcházet,“ říká Jiří Jemelka.

 

TIP č. 5: Pozitivní pracovní atmosféra a prostor k diskuzi

Přestože firma je primárně místem, které má generovat zisk, pro její zaměstnance je důležitá i atmosféra, jež na pracovišti panuje. Pokud je příjemná, bude pro ně podnik místem, kde skutečně chtějí trávit svůj čas. A kdo jiný by k ní měl přispět více než majitel nebo šéf podniku? Vystupujte pozitivně, komunikujete otevřeně a autenticky, motivujte své zaměstnance a podělte se s nimi o dílčí úspěchy. Zároveň se nebojte dát jim k jejich práci zpětnou vazbu a být otevření té jejich.

Ing. Bc. Jiří Jemelka Tento příspěvek poskytuje marketingový specialista, odborník na růst a rozvoj firem, podnikatel, školitel, lektor a kouč v oblastech management, prodej, marketing a finance – Ing. Bc. Jiří Jemelka, zakladatel společnosti J.I.P. pro firmy s.r.o. zaměřené na zvyšování produktivity v obchodních i výrobních firmách (www.jip-pf.cz), provozovatel specializovaného webu www.restrukturalizace.cz a marketingového poradenství na www.btci.cz. Vystudoval VŠB-TU Ostrava, obor Management a Ekonomika, dálkově studoval na Impac University, USA, Florida 2005, studijní obor: Operations Organization.

10 let se Jiří Jemelka věnuje podnikovému a marketingovému poradenství, rozvoji, revitalizaci a restrukturalizaci firem, a vzdělávání podnikatelů, manažerů, marketingových pracovníků a obchodníků. V roce 2011 byla úspěšnost projektů na úrovni 80%. V roce 2013 vydal knihu o obchodování: Prodej, dřina nebo hra – více na: www.grada.cz Na tomto místě je Vám k dispozici se svými názory, které souvisí s podnikáním, managementem, marketingem a prodejem. Pokud řešíte složité otázky v oblasti provozu Vašeho podniku, personalistiky, financí, marketingové strategie či výkonnosti prodejního týmu a zajímal by Vás názor experta na podnikatelské, manažerské a marketingové poradenství, zvyšování tržeb a čistého zisku, neváhejte se na nás obrátit s Vaší otázkou a zjistíte, že na oplátku získáte informace, které jsou o reálném světě, rychlé aplikaci, stimulaci k výkonům, výsledkově zaměřené, nikoliv teoretické a hlavně – ziskotvorné. Pište na email: jiri.jemelka@jip-pf.cz, volejte na: 603995052.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

Ne 22:37  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
25.02.2024  NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE HAVAJE Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)

Přečtěte si také:

12.10.20235 tipů, jak si užít podzim Redakce (Bydlet.cz)
13.06.2022Jak si udržet zaměstnance? Mgr. Jaroslava Šindelářová (Geis CZ s.r.o.)
29.03.2022Kvalitní spánek pro kvalitní život – jak se vyhnout chybám ? Tisková zpráva (Tisková zpráva)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688