Nové trendy v ložnici: nápaditost a výrazné vzory

Jak vypadají nové trendy v ložnici?

Jaké jsou horké trendy pro následující sezonu v bytovém textilu? Na to minulý týden odpověděl ve Frankfurtu nad Mohanem Heimtextil,  největší veletrh bytového textilu v Evropě. Česká firma VEBA, jeden z nejvýznamnějších výrobců žakárských tkanin ve světě, zde představila nové designové kolekce ložního povlečení pro rok 2017. Ložnicím bude vévodit nápaditost.

„Striktní diktát módních trendů, například ve výběru několika top barev, dnes už nefunguje. Preferuje se různorodost a nové inovativní způsoby zpracování tkanin. Co do barev jsou stále žádané přírodní barvy, odstíny šedé ale i metalické zpracování. Klade se důraz především na kvalitu materiálu. Dalším trendem v bytovém textilu je stejně jako v oděvním návrhářství osobitost a rukopis autora návrhu,“ říká Šárka Nadrchalová, ředitelka sekce domácenského textilu společnosti VEBA.

Ta na letošním veletrhu představila designovou kolekci ložního prádla a ručníků pod názvem „S Beatou v posteli“, jejímž autorem je uznávaná návrhářka Beata Rajská. Limitovaná edice je součástí její nové kolekce RÍF, u níž se inspirovala folklórem svého rodného kraje, slovenského Liptova.

Také další nadějné české návrhářky bytového textilu jako Dagmar Nováková, Tereza Šardová, Kateřina Dediková nebo Renata Kubásková jsou podepsány pod novými designovými kolekcemi společnosti VEBA. „Pro milovníky bytového designu jsme letos přichystali dvanáct kolekcí ložního prádla sladěných s koupelnovým textilem či stolním prostíráním v módních trendech roku 2017. Uvolňovat je do prodeje budeme postupně. Vyznačují se luxusním konfekčním zpracováním i materiálem - kvalitním damaškem nebo saténem. Zajímavým prvkem v kolekcích je prolínání velkých a malých vzorů,“ doplňuje Šárka Nadrchalová. Nabídka kolekcí bytového textilu v jednotném výtvarném stylu je dalším trendem budoucích let.

Trendy letošního roku podle mezinárodních expertů

Podle mezinárodní skupiny expertů, kteří každý rok na Heimtextilu nastavují nové trendy, bude rok 2017 rokem cesty do neznáma. Trendy tedy nazývají „objevy“, které rozdělili do 4 skupin: planetární, přírodní, kulturní a virtuální.

Planetární objevy vycházejí ze vzhledu a struktury minerálů. „In“ tak budou především nové techniky na bázi otěru a barevná paleta mezi jasně bílými a popelavě šedými tóny. Kulturní objevy zase připomínají spojování různých kulturních vlivů. Trendy je tak etnický vzhled a pigmentové barvy, které se propojují s městskými odstíny. Přírodní objevy přinesou přírodní materiály, strukturu dřeva nebo kůry i maskovací vzory zvířat. Virtuální objevy zase pracují s jemnými tkaninami, které vytváří efekt vodní hladiny a připomínají stavbu buněčných organismů. Tomuto trendu vládnou extravagantní žakárové vzory, výšivky či květinové vzory.

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry