PrimStock s.r.o. (PrimStock s.r.o.)
Investice  |  16.01.2017 09:55:59

Lednové aktuality poslaly akcie Alibaba Group na dvouměsíční maximum

Akcie společnosti Alibaba Group si od začátku ledna vedou nadmíru dobře. Krátkodobá korekce nabízí prostor pro posílení pozice a obchodních šancí. V krátkosti shrňme vývoj posledních týdnů. Ještě v prosinci roku 2016 se čínské platformě Alipay podařilo značně posílit svou pozici na evropském trhu. Smlouvy se společnostmi SIX Payment Services, francouzskou BNP Paribas, anglickou bankou Barclays a italskou UniCredit rozšíří nabídku služeb platformy Alipay o další téměř 1 milión evropských prodejců. Alipay má přibližně 450 miliónů uživatelů, v průměru je denně prostředkem až 170 miliónů transakcí a kromě Číny je využívána v dalších 70 zemích světa.

V předposledním prosincovém týdnu sice zprávy o tom, že společnost Alibaba Group a její prodejní stránka Taobao byla ve Spojených státech kvůli obvinění z prodeje padělaných výrobků opět přidána na černou listinu, pomohly oslabit akcie společnosti na dvouměsíční minimum, nicméně nezabránily jim do konce roku posílit zpět o 1,2 %.

V posledním prosincovém týdnu akcie společnosti Alibaba Group Holding figurují mezi tituly doporučovanými americkou MKM Partners. Na začátku ledna analytici RBC Capital Markets predikují společnosti Alibaba Group masivní expanzi skrze akvizici západní internetové konkurenční společnosti.

Akcie Alibaba vstoupily do nového roku prudkým růstem, když v prvním týdnu prorazily hranici krátkodobé rezistence na úrovni 93,80 USD za akcii a obchodní týden uzavřely celkovým posílením o více jak 6,9 % na úrovni 93,89 USD za akcii.¨

V druhém lednovém týdnu akcie Alibaba Group Holding mimo jiné posilují na úroveň dvouměsíčního maxima 97,90 USD v souvislosti se zprávami o návštěvě a setkání zakladatele čínské skupiny Alibaba Jacka Ma s nově zvoleným americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Tématem jsou jednání ohledně možnosti vytvořit v USA do pěti let až milión nových pracovních míst, které by mohly vzniknout v rámci podpory prodeje zboží a výrobků malých a středně velkých amerických producentů do Číny a zbytku asijského regionu prostřednictvím internetových služeb společnosti Alibaba, konkrétně platformy Tmall. Že ze strany prezidenta šlo o setkání přínosné a zanechalo pozitivní dojem, potvrdil také první letošní projev Donalda Trumpa v průběhu středečního dne.

Pozitivním pro růstovým směrem se ubírají také další plány čínské Alibaba Group a dlouhodobý výhled. Nově vznikající expanzní strategie společnosti hovoří pro další růst a možný návrat k úrovním ze září loňského roku.

Čínský internetový gigant plánuje utratit 7,2 miliardy dolarů za původní audiovizuální díla. Alibaba Pictures se tak stane výrazným konkurentem společností Netflix, Hulu či Amazon. V nadcházejících třech letech má Alibaba v plánu investovat do zábavního obsahu až 50 miliard juanů.

V posilující spolupráci s fyzickými maloobchodníky Alibaba dále doufá stát se průkopníkem nového modelu on-line a v poslední době strádajícího off-line čínského maloobchodu. Prvním důležitým krokem je tak pro společnost Alibaba oznámení plánu na převzetí čínského předního řetězce Intime Retail Group, za který by měla celkem zaplatit 2,6 miliardy USD.

Analytici společnosti PrimStock s.r.o. se pohybují aktivně na kapitálových trzích již téměř 20 let a patří k prvním z těch na českém kapitálovém trhu, kteří se začali cíleně zabývat principy obchodování sezónních spreadových strategií. Společnost PrimStock pro Vás zprostředkuje obchodování se CFD na komodity, akcie, indexy a obchodování na Forexu, a to na mnoha významných trzích z celého světa. Obchodujte prostřednictvím špičkové mobilní či webové platformy kdykoliv chcete, nebo si stáhněte verzi pro Váš počítač. Své klientele nabízíme plnohodnotný poradenský a vzdělávací servis.

Více na www.primstock.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688