Patria (Patria Finance)
Investice  |  05.01.2017 17:53:33

Investoři realitní tituly nenávidí. Pro sektor je to asi dobře

Reality jsou nejnovějším sektorem v rámci širšího amerického akciového indexu S&P 500. Investoři ho ale moc v lásce nemají.

Oborový sektor pro reality vznikl teprve na konci loňského léta, kdy se odštípl od financí. Stal se tak v pořadí zatím 11. samostatným sektorem. Podle analytiků americké Bank of America Merrill Lynch ho ale správci aktivních fondů zatím podvažují zdaleka nejvíce.

Experti z BofAML přitom přišli na to, že akcie, které jsou v portfoliu převážené, mají sklon podávat lepší výkony než ostatní. Pro podvážené tituly platí opak. Takže není překvapením, že dvěma ze tří akcií, které jsou nejvíce podhodnocené ze strany kupujících, jsou Realty Income Corp. a Federal Realty Investment Trust, alespoň tedy podle jejich zjištění. Vývoj obou titulů, včetně propadu v loňském druhém pololetí, kdy se v USA konaly prezidentské volby, zachycuje následující graf:

Nutno podotknout, že realitní tituly jsou citlivé na úrokové sazby a měnící se výnosy v USA jsou pro ně velký problém. Dluhopisové výnosy v nedávné době výrazně stouply, což měla na akcie s vysokými výnosy, jako jsou ty realitní, neblahý vliv. A vzhledem k tomu, že Fed bude zřejmě letos ve zvyšování sazeb pokračovat, bude mít jenom málo lidí opravdu vážný důvod ke koupi.

Je zajímavé, že umírněná orientace na akcie v realitním sektoru by mohla sloužit jako kontrariánský indikátor, tedy ukazatel měřící celkový postoj obchodníků a investorů vůči k trhu. Vzhledem k tomu, že v této skupině leží tak málo peněz, se do realitních akcií mohou přelévat "okrajové" finanční prostředky s investičně silně exponovaných sektorů jako technologie nebo zbytné spotřební zboží.

Všichni ale reality nepodvažují. Na příklad správce portfolia Chad Morganlander ze společnosti Stifel Nicolaus radí nevybírat jednotlivé tituly, ale koupit burzovně obchodovaný fond (ETF). Ty mohou nabízet téměř 4% dividendový výnos. Na příklad Real Estate Select SPDR Fund (XLRE), který zmíněný realitní sektor sleduje, ale nabízí jenom velmi omezenou diverzifikaci. Sleduje pouze 29 titulů, přičemž dva největší z nich tvoří 18 procent fondu.

Zdroj: CNBC, BBG 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688