Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  04.01.2017 22:09:06

Wall Street pokračuje v růstu

Druhý obchodní den tohoto roku na zámořských trzích se nesl ve znamení růstu. Indexy umazávají ztráty z konce roku 2016, když se S&P 500 znovu obchoduje nad hranicí 10 denního klouzavého průměru.
Dnes byl zveřejněn zápis z posledního jednání FOMC, kdy Fed poodkryl zákulísí jednání o prosincovém zvýšení úrokových sazeb. Komise se shodla na tom, že postupné navýšování sazby je přiměřené. Pozornost bude dále upřena k rizikům příliš rychlého ekonomického růstu z důvodu očekávané fiskální politiky.

Index Dow Jones Industrial Average se stále drží pod hranicí 20.000 bodů. Dnes se ale této metě přiblížil o 0,3 procenta, když končil na 19942 bodech. Širší S&P 500 měl výkonnost o málo lepší. Automobilový sektor pomohl barometru poskočit o 6 desetin a rekordních 2277 bodů už je na dosah (závěr 2270 b.). Technologický Nasdaq Composite rostl ze všech tří nejvíce. Index skončil na 5477 bodech, co znamenalo růst o 0,9 %.

Měnový pár EURUSD se vydal vzhůru vstříc první rezistenci (1,0482), která mu dvakrát vystavila stopku. K závěru obchodování na akciových burzách osciloval znovu okolo těchto hodnot. Ropa WTI se znovu vrací ke své staré dobré volatilitě, když se cena za barel pohybovala jak pod včerejší hodnotou vypořádání, tak i vysoce nad ni. Dnešní settlement proběhl na 53,26 USD (+1,8 %). Trojská unce zlata se nenápadně odpoutává od svých minim a cena už se pohybuje nad 1160 USD. Ve 22:00 se na spotovém trhu obchodovala za 1163 USD.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688