Dekorativní techniky: výzva pro vaše stěny

Přejete si přenést domů kousek přírody nebo prostě chcete ve svém domě vytvořit jedinečný prostor?

Dekorativní stěny - originály vašeho domova

Toho dosáhnete pomocí speciálních dekorativních technik, které vašemu bytu či domu vdechnou neobyčejnou pečeť. Stěny v interiéru se nemusejí jen malovat. Můžete si vymyslet unikátní reliéf kůže, stromové kůry, vzhled přírodního kamene a mnoha dalších přírodních materiálů. Výběrem správného nářadí, výrobků, technik a kombinací barevných odstínů vytvoříte s trochou fantazie vrcholná umělecká díla pro váš domov.

Trendem jsou dekorativně upravené stěny nebo dokonce jen části stěn, které se tak v interiéru stanou designovým prvkem. „ Tam, kde mají být povrchy stěn integrovanou součástí interiérového designu, se mohou použít speciální materiály pro dekorativní úpravy, jejichž široká škála umožňuje vytvářet různé reliéfní struktury povrchu stěn, nebo je lze naopak vybrousit do hladka a vyleštit, to vše ve stovkách barevných odstínů. Oblíbený je například povrch imitující přírodní mramor či beton,“ uvádí Dominik Hanko ze společnosti JUB.

Stačí si pouze vybrat jednu dominantní stěnu, na které vytvoříme pomocí dekorativních technik zajímavé efekty. Technikou AURORA získáme vzhled povrchu s charakteristickým nepravidelným žilkováním, jasnými a elegantními barvami. Místy připomíná achát nebo přírodní mramor Aurora, od kterého je také odvozen název této techniky. Vzbuzuje pocit luxusu.

Technikou ACERO získáme vzhled povrchu kůže nebo jemnou strukturu javorové kůry. Jako závěrečnou vrstvu nanášíme materiály, které dodají povrchové úpravě zvláštní patinu.

Technikou CLASSIC získáme jemně vyhlazené plochy, které vzájemným působením vytvářejí ušlechtilý vzor. Plochy se prolínají měkce a bez ostrých linií, čímž navozují dojem hloubky. Zajímavý a moderní je vzhled surového betonu, který si můžeme vykouzlit paletou šedých odstínů Marmorinu.

Technikou EGEO získáme hladký povrch s velmi jemným reliéfem, který pod určitým úhlem pohledu nebo dopadu světla získává výraznější podobu. Sotva znatelná struktura působí nenápadně, ale velmi ušlechtile, jako přírodní mramor Egeo. Při běžném provádění techniky EGEO používáme Marmorin jednoho odstínu, náročnější varianta je tvořena více různými odstíny, které společně vytvářejí celkový estetický dojem.

Společnost JUB vyvinula mnoho materiálů a dekorativních technik, kterými vytvoříme v každém interiéru jedinečnou atmosféru. Stojí za to zkusit i něco jiného, než klasický nátěr.

Více informací naleznete na www.jub.cz . Tradice od roku 1875.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry