Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  23.12.2016 17:02:10

Předvánoční poklid za trzích - souhrnný komentář

 

V předvánočním týdnu se toho dle předpokladů již moc významného neudálo. Zobchodovaný objem postupně slábnul napříč trhy a byl pod ročním průměrem. I volatilita se stabilizovala a tak jsme nezaznamenali výraznější výkyvy. Trhy bohužel sledovaly jen teroristické útoky nejen v Berlíně. Nicméně ani ty významně dění na obchodování neovlivnily. Domácí index PX se připojil k vánoční náladě a týden zakončil na 917 bodech, což představovalo mezitýdenní pokles o 0,1 %.

 

Z domácích informací jsme se zaměřili na Unipetrol. Ten oznámil, že se dohodl s pojišťovnami na další platbě vztahující se k loňské havárii v Chemparku Záluží v Litvínově. Unipetrol zaúčtuje v 4Q16 částku 70 mil. USD (cca 1,8 mld. , nebo 10 na akcii). Celkem již Unipetrol dostal (za havárii v Litvínově) od pojišťoven 7,9 mld. . Podle našich odhadů by Unipetrol měl celkem od pojišťoven dostat ještě dalších cca 8 mld. . Titul zakončil týden na 181,2 (+1,7 % t/t).

 

ČEZ oznámil akvizici 35 větrných mlýnů o celkovém instalovaném výkonu 85,25 MW, které mají garantovanou výkupní cenu vyrobené elektřiny na 20 let. Větrné turbíny se nacházejí v severním Německu. Jde o druhou investici do větrných elektráren v Německu. Celkový instalovaný výkon dosahuje téměř 100 MW. Cena nebyla zveřejněna. Akcie zakončila páteční seanci na 420,5 (+1,1 % t/t).

 

Kofola dokončila koupi chorvatského výrobce minerálních vod Studenac. Cena nebyla zveřejněna. Jde o očekávanou informaci, splnění harmonogramu je však dobrou zprávou. Po letošní expanzi do Chorvatska zde plánuje Kofola vygenerovat tržby 20 mil. EUR (540 mil. ) v roce 2017, tj. cca 8 % letošních očekávaných tržeb. Dle výročních zpráv je ziskovost Studenac problematická. Klíčová bude schopnost Kofoly využít synergických efektů díky její vybudované síti v regionu. Titul zakončil obchodní týden na 360 (-3,9 % t/t).

 

Nejvíce klesající akcií týdne byla Kofola (-3,9 % na 360 ). Kofola oznámila očekávané dokončení akvizice minerálních vod Studenac (Chorvatsko). Akvizice zapadá do strategie rozvoje v adriatickém regionu. Aktuálně budou investoři vyčkávat, jestli bude daná akvizice pro společnost prospěšná. Naopak nejvíce rostoucí akcií týdne byla O2 CR (+3,1 % na 254,5 ). Na titulu se neobjevila žádná kurzotvorná informace. Investoři již vyčkávají výsledky za 4Q16 (26.1.2017), kdy by mohl management učinit i návrh na řádnou dividendu za rok 2016. Očekává se nejméně 16 /akcie, což byla i dividenda za loňský rok. Celkově by tak měla být dividenda nejméně 20 /akcii (7,9% hrubý div. výnos). 

 

V posledním týdnu roku 2016 se rovněž očekává sváteční nálada. Na pořadu dne nejsou žádná významná setkání ani makroekonomická zveřejnění. Navíc bude týden pro velkou část finančního trhu v pondělí zavřený z důvodu vánočních svátků. Dá se předpokládat, že budou pokračovat nižší než průměrné objemy a volatilita by měla být rovněž nevýrazná.

 

Z makroekonomického výhledu se v USA zaměříme na páteční index nákupních manažerů Chicago (oček. 56,5 po 57,6 bodech m/m). V průběhu týdne budou ještě zveřejněna data z trhu nemovitostí.

 


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

27.01.2023Závěr týdne již byl na devizových trzích v poklidu (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
22.12.2020Fiskální balíček v USA udržuje lepší předvánoční náladu (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
09.12.2019Předvánoční hektika na trzích vrcholí (Týdenní zpráva z finančního trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
13.03.2019Region v poklidu čeká na výsledky britského jednání (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688