Bílé Vánoce? Na Štědrý den nás čeká déšť a bláto

TNBiz, 22.12.2016

Ve čtvrtek ráno se podle ČHMÚ mohou místy vyskytovat mrznoucí mlhy s tvorbou námrazy, ta se objeví zejména na Českomoravské vrchovině a v Krušných horách. Ojediněle bude přes den sněžit, může se objevit i mrznoucí mrholení. Teplota se bude pohybovat mezi -4 a 0°C.

Kvůli velmi silné námraze vyhlásil ČHMÚ výstrahu pro Jihomoravský kraj a Kraj Vysočinu, která je platná až do zítřejších odpoledních hodin.

V noci na pátek bude především v západních Čechách slabě sněžit nebo se objeví mrznoucí déšť s tvorbou ledovky, srážky by se přes den měly přesunout i nad Moravu a Slezsko. Teplota v noci klesne až k -6°C, přes den se pak oteplí na -1 až 3°C.

Sobota by podle ČHMÚ měla přinést výrazné oteplení, už v noci bude mezi -2 a 2°C, na Moravě může teplota v noci klesnout až k -5°C, přes den by pak ale mohla vystoupat k 3 až 7°C. Na Štědrý den by mělo od západu přibývat srážek, přes den by pak mělo pršet na většině našeho území.

I neděle bude po většinu dne deštivá, srážky by měly ustávat k večeru. Neděle by měla být ještě teplejší, v noci by měla teplota klesnout ke 4°C, přes den se pak bude pohybovat mezi 8 a 12°C.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky