Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  21.12.2016 22:08:55

Wall Street si vzala pauzu na vydechnutí

Americké akciové indexy se dnes ostyšně obchodovaly těsně pod hodnotami dosaženými ve včerejší seanci. Ani jeden z hlavních sledovaných barometrů nedokázal připsat zisky, když se trhy pravděpodobně drží návodu Mohameda El-Eriana na výběry zisku. Poradce Allianz a bývalý Co-CEO PIMCO se pro Bloomberg TV vyjádřil, že mu aktuálně dává nejvíce smysl přesunout až 30 % portfolia do hotovosti.
Analytické odhady pro index S&P 500 v roce 2017 jsou znovu nastaveny pozitivně, když konzenzus pro konec příštího roku indikuje 2356 bodů, co by znamenalo růst přibližně 4 % od včerejší zavírací hodnoty. Byčí trh už trvá 7 a půl roku, jedná se o druhý nejdelší v historii a evidentně není nastaven na svůj brzký konec.
Z makroekonomických dat byly dnes zveřejněny prodeje domů v listopadu. Po říjnovém 5,57 mil. domů trhy čekaly mírné oslabení. Finální hodnota byla 5,61 mil. nemovitostí.

Index Dow Jones Industrial Average dnes pravděpodobně nabíral síly na atak hranice 20.000 bodů. Dow Jones odevzdal 0,2 % na úroveň 19943 bodů. Stejnou ztrátu zaznamenal i S&P 500, když dnešní finální hodnota činila 2265 bodů. Technologický Nasdaq Composite taktéž držel pokles o dvě desetiny procenta, když zavíral na 5471 bodech.

Měnový pár EURUSD musel dělat radost všem technicky orientovaným traderům. Pár první narážel na první rezistenci (1,0417), jakmile ji prorazil fungovala rezistence druhá (1,0449), která jej udržela na uzdě a poslala přibližně do středu mezi obě hranice. Ropa WTI po reportu o stavu zásob (+2,25 mil. barelů při oček. -2,5 mil. barelů) ztratila dosažená denní maxima a vypořádala o 1,5 % níže na 52,49 USD za barel. Trojská unce zlata nenachází útěchu ani v mírném poklesu hodnoty USD, natož výnosu dluhopisů, jednotka se obchodovala beze změny na 1131 USD.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688