ZUNOBANK (ZUNOBANK)
Investice  |  18.12.2016 16:53:09

Zájem o stříbro raketově roste. Golden Gate CZ prodala 4,2 tuny

Lídr českého trhu s investičním zlatem a stříbrem společnost Golden Gate CZ zaznamenala ve třetím čtvrtletí 2016 výrazný nárůst prodeje stříbra. V porovnání s minulým rokem zájem o tento kov vzrostl o 80 procent, prodalo se ho 4,2 tuny. Firma vykázala zisk před zdaněním téměř 12 milionů , shodně jako ve stejném období minulého roku.

Firma prodala za tři čtvrtletí také 592 kilogramů zlata a celkově utržila 785 milionů . Zpětné prodeje dodavatelům činily u zlata 644 kilogramů a 4,26 tun u stříbra.

Objem cílových částech spořících smluv dosáhl 6,8 miliardy , což je od začátku roku nárůst o 1,8 miliardy korun. Spořící programy, které začínají u částky 500 korun měsíčně, jsou stále populárnější jako alternativa ke spořicím účtům nebo stavebnímu spoření.  

Analytici se v dlouhodobých předpovědích shodují na tom, že stříbro dlouhodobě poroste. Stříbro je dnes jednou z nejslibnějších investic, protože tento drahý kov je v současné době extrémně podhodnocený. Poptávku po stříbře dále potáhne spotřeba v průmyslu,“ uvedl předseda představenstva Golden Gate CZ Vladimír Brůna. 

Stříbro je právě v průmyslu druhou nejpoužívanější komoditou vůbec. Od roku 2001 jeho cena na světových trzích strmě roste. V roce 2001 stálo stříbro pouhé čtyři dolary za unci, dnešní cena se pohybuje okolo 20 dolarů za unci. Za pouhých 13 let stříbro, měřeno dolarem, navýšilo hodnotu přibližně pětkrát.

Drahé kovy podle průzkumu agentury NMS nyní považuje za výhodnou investici 15 procent Čechů. Fyzicky je vlastní pět procent lidí. Ještě před dvěma lety to však podle statistik Golden Gate CZ byla pouze dvě až tři procenta. 

Logo ZUNOOnline banka Zuno zahájila svou činnost v roce 2010 na Slovensku, po kterém následovala v polovině roku 2011 Česká republika. Patří mezi vůbec první online banky působící v regionu střední a východní Evropy. Jako jediná banka v Česku ani na Slovensku nedisponuje žádnými fyzickými pobočkami, funguje pouze online. Během 3 let se ze start-up společnosti stala online banka s 200 000 klienty nabízející široké produktové portfolio (běžný účet s debetní kartou, spořicí účet, online půjčka a refinancování, kreditní karta nebo kontokorent). Nekonveční značka zaměřená na jednoduchost dle motta Less bank, more life. Další informace o českém zastoupení Zuno Bank AG naleznete na zuno.cz nebo .






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688