Pozor: celé Česko pokryje ledovka, na horách bude sněžit

TNBiz, 17.12.2016

"Srážky spojené se studenou frontou budou nastupovat od severozápadu až severu nad ránem a během dopoledne se rozšíří na většinu území ČR. Vzhledem k předpokládanému teplotně inverznímu zvrstvení atmosféry se budou střídavě vyskytovat jak sněhové, tak dešťové srážky, které budou místy při teplotách pod 0 °C mrznoucí s tvorbou ledovky. Nejmenší pravděpodobnost výskytu mrznoucích srážek je na severovýchodě Moravy a ve Slezsku," varují meteorologové na svém webu.

Výstraha před ledovkou platí pro celou republiku od nedělních tří hodin ráno. Pro Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Královéhradecký, Ústecký kraj a Prahu platí výstraha jen do 10 hodin dopoledne. Pro Jihočeský, Pardubický, Olomoucký, Moravskoslezský a Vysočinu platí výstraha až do 15 hodin a pro Jihomoravský a Zlínský až do 18 hodin večer.

Za studenou frontou se bude postupně teplotní inverze rozrušovat a pravděpodobnost výskytu mrznoucích srážek bude klesat. V polohách nad 500 m budou postupně jen sněhové srážky (místy může napadnout i kolem 5 cm nového sněhu), v nižších polohách se bude jednat o déšť se sněhem.
Večer a v noci na pondělí se bude ojediněle vytvářet náledí a zmrazky.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky