Patria (Patria Finance)
Investice  |  16.12.2016 17:18:45

Summary: Monte dei Paschi, Adobe a Oracle

Evropa:

Monte dei Paschi


Itálie údajně nadále jedná s Evropskou komisí o kritériích pro kompenzace pro drobné držitele dluhu banky Monte dei Paschi za možné ztráty. Italský stát by měl napumpovat do banky Monte dei Paschi kapitál v objemu 900 mil. EUR. Státní pomoc italské bance Monte dei Paschi bude údajně zahrnovat také nucenou konverzi podřízeného dluhu v objemu 4,1 mld. EUR na akcie, čímž by se dosáhlo požadované rekapitalizace v hodnotě 5 mld. EUR


USA:

Adobe Systems Incorporated 


Adobe navýšil tržby tohoto kvartálu o více než 20 % YoY na rekordních 1,6 mld. USD při tržním konsensu 1,59 mld. USD. Celkové roční tržby tím pádem dosahují 5,85 mld. USD (+22 % YoY). Spodní část výsledovky také příjemně překvapila, jelikož čistý zisk na akcii upravený o jednorázové položky přidal 45 % YoY na 90 centů (tržní odhad 72 centů).   

O pokračujícím úspěchu přechodu na cloudový systém vypovídá předplatitelská metrika annualized recurring revenue (roční tržby plynoucí z existujících předplatitelských kontraktů), která dosáhla 4 mld. USD, což značí mezikvartální nárůst v hodnotě 316 mil. USD. Rozpad tržeb dle segmentů je následující - Digital Media (nástroje pro kreativní činnost a úpravu dokumentů) 1,1 mld. USD (+23 % YoY) a Digital Marketing 488 mil. USD (+27 % YoY).

Zklamáním pro investory bylo snížení výhledu do dalšího kvartálu. Trhy předpokládaly růst tržeb až na 1,65 mld. USD (+20 % YoY), nicméně management tyto čekávání trochu zchladil, když oznámil odhad 1,625 mld. USD (+18 % YoY). Posledních 6 kvartálů končilo růstem mezi 20 až 25 %, což by napovídalo, že vedení si nechává určitý prostor pro korekci. Důvodem pro opatrnost může být zaostření na segment Digital Marketing v zájmu diverzifikace portfolia služeb. Akcie Adobe mírně oslabují na 104 USD.        

Oracle Corp.

Oracle prozatím s přechodem na poskytování cloudových řešení pořád bojuje. Celkové tržby zůstaly v F2Q17 meziročně víceméně beze změny na úrovni 9 mld. USD (tržní predikce 9,1 mld. USD). Díky lehce širší hrubé marži (+100 bps na 80,5 %) ale čistý zisk na akcii očekávání o 1 cent, když se usadil na 61 centech. 

Problémem se zdá být přechod klientů od tradičního způsobu nákupu licencí právě ke cloudu. Ten přidal meziročně 87 % na 912 mil. USD, nicméně nedokázal dostatečně vybalancovat 20% YoY propad v nákupu nového software na 1,35 mld. USD. Metrika Annualized recurring revenue (vysvětlení výše) z cloudu se dostala o 25 % výše na 377 mil. USD. Dalším negativním faktorem byl posilující americký dolar, který tržbám odebral přibližně 170 mil. USD.  

Management ale ujišťoval, že se díváme pouze na přechodnou fázi. V dalším kvartálu by se měly naplno projevit benefity akvizice NetSuite (cloudové finanční služby). Annualized recurring revenue by měla v tomto fiskálním roce převýšit 2 mld. USD a v plánu je také dosažení 10 mld. USD ročních tržeb z cloudu dříve, než se to podaří konkurenci salesforce.com. Ten plánuje tuto hranici dosáhnout ve fiskálním roce začínajícím v únoru. Investoři se ale přesvědčit nenechali a akcie odepisují 4,5 %. 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688