Počasí: v týdnu se ochladí, bude sněžit i pršet

TNBiz, 12.12.2016

Ještě v pondělí nás čekají denní teploty kolem osmi stupňů Celsia, v úterý ale přijde ochlazení, které vydrží prakticky až do konce týdne. Noční teploty podle meteorologů spadnou i pod nulu.

Pondělí

Přes den zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky v polohách nad 700 m. V severovýchodní polovině území nad 400 m srážky sněhové. Odpoledne srážky jen ojediněle a částečné ubývání oblačnosti, večer na severovýchodě ojediněle náledí. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C, odpoledne od severovýchodu ochlazování. V noci čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na hřebenech hor kolem 20 m/s. K ránu od vyšších poloh na severu a severovýchodě zpočátku místy tvorba sněhových jazyků.

Úterý

Oblačno až polojasno, odpoledne od západu přibývání oblačnosti, večer na západě Čech místy déšť, nad 1000 m sněžení. Ve východní polovině území místy i skoro jasno a ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty V Čechách +2 až -2 °C, na Moravě a ve Slezsku -4 až -8 °C. Ojediněle náledí. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C, v Čechách místy až 5 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Středa

Zataženo až oblačno, od severozápadu na většině území občas déšť nebo přeháňky, zpočátku ojediněle, na východě místy srážky mrznoucí. Postupně od severu v Čechách nad 800 m, na Moravě a ve Slezsku nad 400 m srážky smíšené nebo sněhové. Později ustávání srážek. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na Moravě a ve Slezsku -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 2 až 6 °C, na Moravě a ve Slezsku -2 až +2 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s se bude měnit na severozápadní.

Čtvrtek

Zataženo až oblačno, postupně místy polojasno. Na horách ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty 2 až -2 °C, na Moravě a ve Slezsku -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Pátek

Polojasno nebo skoro jasno, ojediněle nízká oblačnost nebo mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty -1 až -6 °C, ojediněle
při zmenšené oblačnosti až -9 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Víkend

Polojasno nebo skoro jasno, zpočátku ojediněle, postupně na většině území nízká oblačnost nebo mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty zpočátku -5 až -10 °C, postupně při nízké oblačnosti -2 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až +1 °C.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky