Patria (Patria Finance)
Investice  |  07.12.2016 17:19:02

Summary - Credit Suisse a farmaceutické tituly

Evropa

Credit Suisse (DIP)

Evropské bankovní domy již druhý den posilují. Na vlně optimizmu se veze také švýcarská investiční banka Credit Suisse, kterou navíc táhlo představení nového plánu úsporných opatření a snížení výhledu zisků před zdaněním pro rok 2018. Managementu se v třetím kvartálu 2016 podařilo snížit výdaje o 12 % na 2,1 mld. CHF. Na výsledcích se ale negativně podepsal 14% YoY propad výnosů z obchodování na finančních trzích.

Nový úsporný plán představil CEO Tidjane Thiam a zároveň potvrdil zrušení více jak 6 000 pracovních míst za tento rok, čímž se podařilo splnit plán. K dalšímu osekávání počtu zaměstnanců se nevyjádřil, za to ale víme, že plánované provozní náklady v roce 2018 mají dosáhnout 17 mld. CHF proti předchozímu cíli 18 mld. CHF. Tržní odhad ke konci roku 2016 udává téměř 20 mld. CHF, což by znamenalo 15 % snížení nákladů za dva roky. Tuto snahu jednoznačně kvitujeme, jelikož nákladová část výsledovky je něco, co banka pevně drží v rukách na rozdíl od výnosů.

Úpravou výhledu zisku před zdaněním za rok 2018 prošly dvě divize – International Wealth Management a Asia Pacific. IWM má odhad snížený na 1,8 mld. CHF z 2,1 mld. CHF z důvodu dlouhodobě klesajících výnosů z aktivního wealth managementu. APAC cílí na 1,6 mld. CHF (původně také 2,1 mld. CHF), jelikož se banka snaží snížit svoji expozici vůči asijským trhům. Tržní konsensus je nicméně mnohem pesimističtější a ukazuje na zisky ve výši 1,4 mld. CHF a 1,2 mld. CHF.

Trh reaguje zejména na úsporná opatření, jelikož předpokládané zisky se zdají pořád ještě vysoké. Akcie Credit Suisse dnes nabírají 6,5 %.

USA

Farmaceutické tituly

Po ohlášení výsledků amerických prezidentských voleb jsme byli svědky nárůstu farmaceutických akciových titulů. Regulace cen léků se čekala od Hillary Clintonové, jelikož Donald Trump se tomuto tématu vyhýbal. Dnes se zdá, že radost byla předčasná. Trump se totiž v interview pro magazín TIME vyjádřil, že se postará o nižší ceny léků. Co přesně to znamená nevysvětlil, celé prohlášení tak působí poměrně mlhavě (což v případě pana Trumpa není nic výjimečné). V návaznosti odepisuje Mylan NV -5 %, Ceglene -4,5 %, Abbvie – 4 %, Amgen -3 %, Pfizer -2,5 %, J&J -2 % a GlaxoSmithKline -1 %.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688