Poslední úsek dálnice D8 je téměř hotov, výrazně ušetří čas

TNBiz, 6.12.2016

Je to sice neotevřený úsek, takže není úplně ideální porovnávat trasu, po které nesmíte jet plnou rychlostí a kromě stavebních vozidel na ní není žádná doprava, se současnou zajížďkou, kdy musíte v Lovosicích odbočit a táhnout se podél Labe do Ústí nad Labem.

Přesto je možné si udělat alespoň obrázek, kolik času tahle cesta uspoří. Průjezd novým dálničním úsekem za opravdu nízké rychlosti zabral osm minut. Když se ale táhnete do Ústí z Lovosic, je to při velkém štěstí zajížďka na 18 minut, pokud chytíte víc kamionů, pak i na mnohem déle.

"Tento úsek bude průjezdný někde kolem osmi, deseti minut. Z čehož můžeme vypočítat časovou úsporu," vysvětlil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. V jednom úseku dálnice ještě chybí poslední asfaltová vrstva, i ta má být ale do zítřka hotová. Pak už se budou jen montovat značky, svodidla a může se uklízet.

Slavnostní otevření dálnice 17.12. bude nejenom pro novináře a odbornou veřejnost, ale může se ho zúčastnit kdokoli. Ředitelství silnic a dálnic slibuje i guláš. "Nikdo nepotřebuje žádnou akreditaci, nebo pozvánku, kdo přijde, každý je vítán a každý bude pohoštěn například gulášovou polévkou," doplnil Rýdl.

Odkdy přesně bude příští sobotu dálnice průjezdná, ale záleží na tom, jak se protáhne slavnostní otevírání. "Jakmile uklidíme veškerý mobiliář po tom slavnostním aktu, provedeme kontrolu, v okamžiku kdy všechno bude v pořádku, pouštíme provoz," dokončil Rýdl.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba