Česká křižovatka smrti: 54 nehod za 3 roky

TNBiz, 2.12.2016

Předposlední nehoda si vyžádala dva lidské životy. Karoserie nového osobního auta se po tvrdém střetu s kamionem prohnula a náraz vůz odmrštil dvacet metrů do pole. "Bylo to tak rychlý, nedokážu nic říct, pouze to byla rána," řekl řidič kamionu.

Každý rok se tu stane 20 velmi vážných nehod, příčinou bývá nedání přednosti. Přitom to je přehledný úsek. Na obě strany je vidět na kilometry daleko.

Na otázku, proč je právě tato křižovatka tak nebezpečná, hledají odpovědi sami policisté. Silnice je ve výborném stavu, značky jsou dobře vidět. Dopravní inženýři budou ale usilovat o to, aby zářili ještě víc. A počítá se i s dalšími změnami.

 "Silnici by značně ulevila dostavba dálnice D11, která by odklonila kamionovou dopravu,"  řekla mluvčí policie Lenka Burýšková. "Ke zvýšení bezpečnosti by pomohly například odbočovací pruh," dodala.

Ty snížily počet dopravních nehod například na hlavním tahu Hradec Králové - Jičín. Silnice je ale možná vážně prokletá. Když tu před lety silničáři umístili semafory, někdo je hned ukradl.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky