Seznam hospod, které musely být uzavřeny kvůli hygieně

TNBiz, 2.12.2016

Některým prodejcům a hospodským hygienické předpisy zkrátka nic moc neříkají, hazardují tak ale s naším zdravím. Právě na takové hříšníky má SZPI posvíceno. K nejčastějším problémům v restauracích patří zanedbaný úklid v podobě vrstev mastnoty, prachu a zbytků potravin na kuchyňských zařízeních, podlaze a skladech potravin, plíseň na stěnách, nezvládnutý odvoz odpadů a podobně.

Obchody zase trápí výskyt škůdců ve skladech i na prodejní ploše, potraviny poškozené okusem, nezabezpečení prostor před pronikáním škůdců a podobně.

Pokud inspektoři nedostatky při kontrole zjistí, mohou uzavřít celý podnik nebo jeho část. Aby mohl provozovatel prostory znovu používat, musí závady odstranit. V současné době eviduje SZPI celkem šestnáct míst, které jsou zcela nebo částečně uzavřeny, mezi nimi i těchto devět restaurací a barů:


Základna Žižkov (Praha, Lipanská)

Datum uzavření: 8. 11. 2016

Důvody: plíseň na stěnách, zanedbaný úklid, nečistoty na podlaze, riziko kontaminace potravin

Uzavřena pouze část provozovny - sklad potravin (nápojů), prostor před skladem nápojů a prostor pro zákazníky ve spodním patře provozovny

 

Kausar Kebab (Praha, Koněvova)

Datum uzavření: 1. 11. 2016

Důvody: nečistoty na podlaze, poškození stěn, riziko kontaminace potravin

Uzavřena pouze část provozovny - externí sklad

 

Hostinec NA RYCHTĚ (Kolín, Pražská)

Datum uzavření: 17. 10. 2016

Důvody: plíseň na stěnách a stropě, zanedbaný úklid, odpadky, nečistoty, nevhodně skladované potraviny, riziko kontaminace

Uzavřena pouze část provozvony - pivní sklad

 

Restaurace U Trajců (Praha, Vyšehradská)

Datum uzavření: 12. 10. 2016

Důvody: hygiena na toaletách, plíseň v chladicích zařízeních, odpadky, znečištění prostor a kuchyňského náčiní, nevhodně skladované potraviny, riziko kontaminace

Uzavřena pouze část provozovny - kuchyně, přípravna pokrmů a přípravna zeleniny

 

Babiččino pekařství a kuřecí maso (Všetaty, Na Náměstí)

Datum uzavření: 10. 10. 2016

Důvody: nezajištěný přístup k teplé a tekoucí vodě, poškození stropu, kouření v zázemí

Uzavřena pouze část provozovny - místnost v zázemí provozovny sloužící pro přípravu pokrmů

 

Klub u štreky (Hustopeče nad Bečvou)

Datum uzavření: 17. 3. 2016

Důvody: zanedbaný úklid, znečištěné kuchyňské náčiní, odpadky, nečistota, skladování předmětů, které mohou ovlivnit bezpečnost potravin

Uzavřena pouze část provozovny - kuchyně


Restaurace Na Špici (Třemošice, Jižní)

Datum uzavření: 27. 9. 2016

Důvody: nezajištěný přístup k teplé vodě, nefunkčnost toalet

 

Pivnice Šárka (Hostinné, Náměstí)

Datum uzavření: 24. 6. 2016

Důvody: nezajištění odtoku odpadních vod, plíseň na stěnách, poškození stěn, riziko kontaminace

Uzavřena pouze část provozovny - prostor sklepa, ve kterém byly skladovány naražené keg sudy s pivem

 

Bistro U Martina (Liberec, 17. listopadu)

Datum uzavření: 1. 6. 2016

Důvody: nezajištěný přístup k teplé vodě, zanedbaný úklid, znečištění, skladování předmětů, které mohou ovlivnit bezpečnost potravin



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky