Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Podnikání  |  29.11.2016 09:30:00REKLAMA

3 věci, o které by se efektivní manažer měl postarat

Efektivní řízení lidí

Efektivní řízení lidí představuje zásadní dovednost každého skvělého manažera. Je totiž znám jednoduchý fakt – motivované týmy dosahují lepších obchodních výsledků. O možnostech zvyšování motivace bylo napsáno mnoho článků. Existuje však skutečně způsob, jak zatočit s některými ze „zabijáků motivace“ v kanceláři? Věnujte čas a pozornost každodenním úkolům svých spolupracovníků – a pokud jsou vaši zaměstnanci aktivně zapojeni do jednotvárné, rutinní práce, podnikněte nezbytné kroky, které jim zjednoduší život. Tím nejen ukážete, že si vážíte času svých kolegů, ale také jim pomůžete zbavit se takových zabijáků motivace, jako je podrážděnost nebo nespokojenost z důvodu nutnosti věnovat se každodenním rutinním záležitostem.

Jedním typem takových nutných úkolů, jimž se věnují prakticky všichni zaměstnanci v kancelářích, je práce s dokumenty. Přinášíme tři užitečné tipy, které mohou zajistit vyšší produktivitu i spokojenost zaměstnanců v kanceláři. Mohou navíc udržet jejich motivaci na vysoké úrovni:

1. Nenechte pracovníky přepisovat text.

Jde o velmi svědomitou a časově náročnou práci. Navíc naprosto jistě silně utlumuje jakoukoli touhu po práci. Použijte software, který to zvládne během minuty, možná dokonce ještě rychleji.

2. Spravujte soubory PDF bez problémů.

Pokud jste někdy pracovali s dokumenty PDF, víte, jak složité je jejich upravování nebo kopírování informací, které potřebujete. Někdy je to zkrátka nemožné: podle průzkumu se asi 1/3 souborů PDF vytváří z obrázků dokumentů, např. ze skenů. Zajistěte, aby vaši zaměstnanci měli program umožňující přesný převod jakýchkoli souborů PDF do běžně používaných, vhodných formátů s možností úprav, a to včetně balíku Microsoft Office. Ušetří tak spoustu času a, což je velmi důležité, nebudou nervózní.

3. Poměr práce s tištěnými dokumenty k celkovému času strávenému v práci

Nucení kolegů k práci přesčas nepředstavuje nejlepší způsob, jak je nadchnout nebo podnítit jejich angažovanost. Automatizace převodu dokumentů umožňuje naplánovaní jeho začátku po pracovní době. Takže místo sezení v práci do pozdních hodin si můžete s kolegy udělat setkání pracovního týmu, aby se utužily přátelské a příjemné pracovní vztahy.

Mnoho problémů – jedno řešení

Bez ohledu na to, kterým z těchto problémů vaše organizace čelí, existuje řešení: technologie optického rozpoznávání znaků (Optical Character Recognition – OCR).

Ujistěte se, že pro svoji organizaci vyberete ten nejlepší software OCR. Přesvědčte se, že vybraný software dokáže vyřešit všechny zmíněné problémy, při převodu dokumentů je přesný a efektivní a snadno se používá. Přesně jako ABBYY FineReader. FineReader je efektivní a spolehlivý software, s nímž se zbavíte nutnosti ručního přepisování a který vám dokáže poskytnout snadný a rychlý přístup k informacím v jakémkoli typu PDF souboru.

Stáhněte si zkušební verzi aplikace ABBYY FineReader Professional , sdílejte tento odkaz s kolegy z týmu a uvidíte, jakému množství nudné práce, při níž jen plýtváte časem, se můžete vyhnout.

Zbavte se zabijáků motivace již dnes. Tyto tipy použijte k pomoci svým kolegům nebo zaměstnancům, aby byli efektivnější. Budete překvapeni kolik výhod (a peněz) mohou vaší organizaci přinést.



Přečtěte si také:

18.06.20215 věcí, kterými by se investoři neměli (nechat) rozptylovat Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
26.03.202110 věcí, které byste měli vědět o SFDR NN Investment Partners (NN Investment Partners)




?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688