TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  28.11.2016 15:31:44

Když se dva hádají, Kalousek se směje: "Premiér bude za kašpara!"


Premiéru Sobotkovi se nelíbí, že ministr financí na poslední chvíli mění pravidla systému. Dopisem ho proto požádal o předložení pozměňovacích návrhů na pondělním jednání vlády, Babiš ale také písemně odmítl.

To vyprovokovalo ke komentáři i Miroslava Kalouska, předsedu opoziční TOP 09. Na sociální síti kvůli hádkám o elektronické evidenci tržeb, která má být spuštěna už 1. prosince, zesměšnil premiéra a potažmo i celou vládu.

"Ministr, kterému je premiérem uloženo předložit na vládu příslušný materiál, má jen dvě možnosti: vyhovět, nebo odmítnout a rezignovat. Neučiní-li ani jedno ani druhé, má premiér jenom dvě možnosti: ministra odvolat, nebo být před celou veřejností za kašpara. Uvidíme, jak to dopadne," napsal.

<br>

Zatím to vypadá, že má navrch premiér. Vláda si totiž hned na začátku jednání schválila, že se změnami v EET zabývat bude. Babiš novinářům nejdříve řekl, že návrhy poslanců by neměla projednávat vláda, ale Sněmovna. Nakonec ale Sobotkově žádosti vyhověl.

Babiš podle premiéra i dalších poslanců ČSSD svými pozměňovacími návrhy vnesl do EET jen týden před ostrým startem chaos. Ani 3 dny před spuštěním není podle Sobotky jasné, jaké obchody a podnikatelé budou z EET vyjmuti.   

"Bylo by to vlastně docela směšné, kdyby to nebylo tak smutné. Andrej Babiš polepil republiku billboardy, kde tvrdil, jak ministerstvo financí funguje, protože ho řídí jako firmu. Teď se ukázalo, že je to spíše ministerstvo zmatkářů. Nemuselo to tak dopadnout," napsal premiér na sociální síť.

To si ovšem Babiš nemohl nechat líbit. V neděli informoval, že pozměňovací návrhy s první fází EET vůbec nesouvisí, proto není nutné je vysvětlovat. Evidence tržeb pro restaurace a ubytování bude spuštěna 1. prosince. Změny, které chce ministr financí prosadit, by měly platit od 1. dubna 2017.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688