Projasněte si chmurné dny životodárným světlem

REKLAMA       Jiřina Kavková, 28.11.2016

Potýkáte se s únavou, ospalostí, zhoršenou imunitou a špatným pracovním výkonem? Možná za to může nedostatek světla v chladných podzimních a zimních dnech. Naštěstí proti těmto problémům můžete bojovat pomocí správně tónovaného světla.

Nedostatek světla nahradíme osvětlením


Světlo jako dvojnásobný pomocník

To, že díky světlu nesedíme každý podzim a zimu téměř celý den ve tmě, bereme jako samozřejmost. Jenže světlo nám pomáhá i jinak.

Za únavu v zamračených dnech totiž může především hormon melatonin, který se v těle tvoří v noci a připravuje nás ke spánku. Produkce hormonu je ráno zastavena vycházejícím sluncem. Jenže co když nás ráno žádné paprsky slunce nevzbudí?

V takovém případě pokračuje produkce melatoninu ve sníženém množství i nadále. Proto je naše tělo v útlumu, který někomu může způsobovat i stavy podobné depresi.

S tímto nedostatkem světla naštěstí můžeme bojovat pomocí velmi jasného světla. Svítidla s bílým tónováním světla dokáží nejvíce zmírnit všechny výše zmíněné příznaky.

Na menší obtíže vám tak postačí obyčejná interiérová svítidla s bílým světlem. Po probuzení je na půl hodiny zapnete a svému tělu tak alespoň trochu ulevíte.

Chcete se dozvědět více? Sledujte blog odborníků na kvalitní svítidla.

 

Meta popisek:

Chmurné dny? Projasněte je životodárným světlem

Správně tónované svítidlo vám může pomoci od nepříjemných pocitů únavy a zhoršené nálady v pochmurných podzimních a zimních dnech.

Interiérová svítidla, kvalitní svítidla, únava, nedostatek světla, zimní únava, bílé světlo



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry