Luboš Říha (DIC)
Okénko investora  |  23.11.2016 10:40:13

Diamanty jsou opět v oblibě. Trh se šperky v USA ostře rostl, předčil očekávání.

  

Celkový trh s luxusními šperky a hodinkami v USA vzrostl v září o neuvěřitelných 6,7 % v meziročním srovnání. Objem tržeb dosáhl hranice 5,4 miliardy dolarů. Tento výsledek značně předčil odhad společnosti IDEX (International Diamond Exchange), který predikoval růst prodejů do 3 %. Takto při zemi se držel i pro odhad celé druhé poloviny roku 2016. Vše naznačuje, že výsledky budou lepší.

Po slabší první polovině roku 2016 trh s luxusními šperky a hodinkami v USA očividně čeká oživení. V září prodeje specializovaných klenotníků vzrostly o 6,2 % v porovnání se stejným obdobím roku 2015 na celkový objem tržeb 2,1 miliardy dolarů a ostatní prodejci prodali zboží za 3,3 miliardy dolarů, tedy nárůst o 7 %. Dynamika růstu byla tedy u obou skupin podobná, při čemž specializované brandy drží cca 40 % trhu, ostatními kanály je realizováno 60 % prodejů.

Tento vývoj v září je pro obchodníky dobrým signálem, že diamanty a luxusní šperky jsou stále v kurzu a že mohou nastávající předvánoční období očekávat s pozitivními vyhlídkami na dobré obchody. Jediné, co jim může trochu kazit očekávání, je stav ekonomiky v USA, která již delší dobu vykazuje spíše moderovaný než dynamický růst. Většina odborníků se však shoduje, že závěr tohoto roku a rok následující bude obecně pro diamantový průmysl oživením.

V DIC očekáváme podobný nárůst a stejně tak věříme v předvánoční sezonu. Abychom zákazníky navnadili, vždy pořádáme v listopadu diamantovou výstavu, kde představíme zajímavosti a nové trendy. Letos jsme se zaměřili na tanzanity, překrásné, sytě modré drahokamy, které doplní naše portfolio. Výstava je prodejní a potrvá až do 23.12. Vzhledem k dosavadní stagnaci ceny diamantů můžeme nákup diamantového šperku jen doporučit. Jedná se o zajímavý a luxusní dárek, navíc podložený investiční prozíravostí.


Luboš Říha, prezident a zakladatel společnosti DIC

Luboš Říha vystudoval medicínu, ale praxi nikdy nevykonával. V době, kdy lidé v České republice neměli vztah ani důvěru k investičním diamantům, založil s pouhými 5 000 USD firmu právě na prodej této komodity. Z původně malé firmy vybudoval světoznámou společnost, která prodává na světových trzích investiční diamanty a vyrábí vlastní luxusní řemeslné šperky. Zastává názor, že diamanty jsou důvěryhodným produktem, v podobě šperků budí emoce a jako investice dokáží uchovávat nabyté bohatství. V roce 2016 zahájil s DIC stavbu velkého developerského projektu DIC RESORT, luxusního hotelového komplexu nedaleko Dubaje, v hodnotě 3 miliard korun.


Logo Diamonds International Corporation (DIC)

Diamonds International Corporation (DIC)

Diamonds International Corporation (DIC) je česká společnost zabývající se od roku 2005 prodejem investičních diamantů a výrobou vlastních luxusních řemeslných šperků. DIC působí na trhu v České Republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rusku, Bulharsku, Polsku a Spojených arabských emirátech. Showroomy společnosti se nachází v Praze, Bratislavě, Sofii, Budapešti, Moskvě, Varšavě a Dubaji. DIC je akcionářem diamantové burzy v Antverpách (Beurs Voor Diamantenhandel) a členem diamantové burzy v Dubaji (Dubai Diamond Exchange). Společnost je hlavním partnerem Miss Universe Organization a tvůrcem diamantové korunky pro soutěže Miss Universe, Miss USA a Miss US Teen.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688