Komplex Enterprise koupili zakladatelé Avastu a RSJ Investments

Budova Enterprise mění majitele

Jedna z nejvýznamnějších kancelářských budov v Praze – Enterprise Office Centre – změnila vlastníka. Od developerské společnosti Erste Group Immorent ji společně koupili RSJ Investments a zakladatelé Avastu – Eduard Kučera a Pavel Baudiš. Mezi nájemci dvanáctipodlažní budovy sousedící s magistrálou patří firmy Avast Software či CSC Computer Science. Kupní cena budovy činí 3 miliardy Kč.

Enterprise Office Center je pro nás jako developera budova, ve které jsme zúročili všechny naše dosavadní zkušeností a know-how v oboru developmentu. Kvalita projektu, jeho vynikající umístění na Pankráci i vysoká obsazenost prestižními nájemci, jako je Avast a CSC Computer Science, přilákaly velké množství zájemců o koupi. Budovu získali profesionálové, kteří k ní mají blízko i všechny předpoklady, aby zajistili její další rozvoj a prvotřídní servis nájemníkům,“ uvedl k prodeji Tomáš Velemínský. Ten z pozice jednatele Erste Group Immorent ČR stojí mimo jiné za projekty úspěšných business parků Futurama a Avenir .

„Koupí Enterprise Office Center jsme získali jednu z nejprestižnějších kancelářských budov na pražském realitním trhu. Budova je kombinací kvalitní architektury a skvělých nájemců a je dominantou Prahy 4. Společně s našimi spoluinvestory, významnými českými podnikateli Eduardem Kučerou a Pavlem Baudišem, chceme pokračovat v akvizicích dalších nemovitostních projektů,“ uvedl za nové majitele Lukáš Musil, člen představenstva RSJ Investments.

Administrativní komplex Enterprise Office Center, který developerská společnost Erste Group Immorent předala do užívání prvním nájemníkům na konci roku 2015, je umístěn na Praze 4 – Pankrác v těsné blízkosti magistrály a jen pár kroků od stanice metra Pankrác. Dvanáctipodlažní budova nabízí 29 069 m2 kanceláří nejvyšší třídy „A“, dodatečné prostory pro nájemce a až 400 parkovacích míst . Budovu podle návrhu architekta Vladimíra Krátkého postavila stavební firma STRABAG.

Budova Enterprise Office Center je certifikována prestižním mezinárodním certifikátem BREEAM Excellent, promyšlené technologie zaručují až 25% úsporu energií ve srovnání s podobnými budovami. Moderní přístup k ekologii a udržitelnosti se projevuje i v dalším vybavení. V garážích Enterprise Office Center jsou připraveny zásuvky pro dobíjení elektromobilů a zaměstnancům – cyklistům je k dispozici úschovna kol se sprchami a uzamykatelnými skříňkami. Velkoryse řešené prosklené atrium je spolu s kavárnou a zahradou přístupné široké veřejnosti a slouží příležitostně také jako galerie a kulturní prostor.

______________________________________________________.

ENTERPRISE OFFICE CENTER

Celková plocha: 31 691 m2

Kancelářské plochy: 29 069 m2

Developer: Erste Group Immorent ČR

Architekt: Doc. Ing. arch. Vladimír Krátký

Environmentální aspekty budovy: certifikace BREEAM EXCELLENT



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy