Bezpečné bydlení: kombinace mechanického zajištění a elektroniky je účinnější

Při stavbě a renovování domů a bytů hraje bezpečnost stále významnější roli. Potřeba ochrany obydlí je však na místě. Dle policejních statistik totiž počet vloupání do bytů není zanedbatelný.

Jen v období od ledna do října letošního roku došlo v České republice k 6029 případům vloupání do obydlí. Snaha obyvatel o zabezpečení bytů, rodinných domů nebo víkendových chat je tedy pochopitelná. Jak lze jednoduše a rychle dovybavit byt či dům a co si vůbec představit pod základní ochranou bydlení? To se lze dozvědět při bezplatných předváděcích akcích, které se do 26. listopadu 2016 pořádají v projektových marketech Hornbach.

Účinné bezpečnostní prvky k dovybavení domácnosti

S několika málo nacvičenými grify jsou okna i dveře otevřeny během okamžiku. Především u starších domů je pro lupiče vniknutí dovnitř hračka. Stará nezajištěná okna se totiž dají velmi snadno vypáčit. Právě proto existuje celá řada jednoduchých, rychle namontovatelných a navíc cenově nenáročných produktů, které ochrání domácnost. „Ostražitost se majitelům nemovitostí vyplácí, a proto zájem o tyto produkty roste. Doplňkové okenní zámky, pojistky bočních závěsů u dveří, okenní pojistky, zamykatelné okenní kliky s alarmem nebo pancéřové závory dveří jsou pouze některé z možných produktů, které slouží k mechanickému zajištění domácnosti, jsou jen názorným příkladem,“ uvádí Zlatko Slebodník, odborník na domácnost v projektových marketech Hornbach.

Mechanické zajištění okna

Elektronické vychytávky

Váš dům, váš hrad! Porušení jeho bezpečí je nepříjemnou zkušeností. Právě následný pocit strachu a ohrožení bývá mnohem horší, než majetková ztráta. Je na vás, jak se své obydlí rozhodnete chránit. Lze zvolit kombinaci mechanických a elektronických řešení. Oblíbené jsou například monitorovací systémy, které mají pod kontrolou všechny vstupní dveře, hlásiče pohybu a poplašná zařízení se sirénou. Smysluplným ochranným prvkem pro domácnost jsou také elektronické zámky pro vstupní dveře.

Během předváděcí akce „Bydlet bezpečně”, která se v listopadu uskuteční v projektových marketech Hornbach, se zájemci k tomuto tématu mohou dozvědět více. Otázky budou moct pokládat odborníkům na bezpečnost obydlí.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky