Známe fígle se světly, které vám opticky zvětší místnost

REKLAMA       Jiřina Kavková, 2.11.2016

Chtěli byste se doma cítit jako na zámku, ale bydlíte v garsonce? Čtete správný článek. Poradíme vám pár jednoduchých tipů, jak si zvětšíte místnosti. Až je využijete, ten prostor vám bude závidět i kdejaká princezna.

Jakým svítidlům říci: "Ne"

Malé prostory příliš nefandí stojacím lampám a závěsným lustrům. Proč? Stojací lampy váš připraví o část drahocenného místa a visací lustr malinkou místnost opticky rozpůlí. A to z ní udělá ještě menší. Tyto dvě varianty využívejte jen tehdy, když máte dostatek prostoru. Až budete brouzdat na stránkách nebo po prodejně osvětlení, raději zamiřte do oddělení stropních svítidel, bodovek a víceramenných svítidel.

Osvětlení chodby

První dojem - přesně ten rozhoduje o tom, jak se doma cítíte. Otevřete dveře od svého bytu nebo domku a rozsvítíte. Líbí se vám ten pohled? Věnujte prvnímu osvětlení, které spatříte dostatečnou pozornost. Když do chodeb umístíte stropní svítidlo, nikdy nic nezkazíte. Často zde bývají nízké stropy a světlo se tak rozptýlí do všech směrů. Co to způsobí? Optické zvětšení prostoru. Stropní svítidlo se pro vás stane ideálním parťákem tam, kde potřebujete rozsvítit jen na chvilku. Navíc dokáže skrýt detaily místnosti. A to se někdy hodí. Ovšem, jestli někde toužíte vykouzlit intimní atmosféru, zapátrejte v jiných vodách. Sáhněte třeba po bodových světlech.

Výjimečná světla do interiéru

Zrcadlo, zrcadlo, která místnost je na světě největší?

Moudré zrcadlo by se dlouze zamyslelo a pak by vám řeklo: „Přece ta, kde jsou chytře rozmístěná velká zrcadla!” Pořiďte si i vy jedno hodně velké. Pověste ho na stěnu a uvidíte ten rozdíl. Navíc se jedná o designový a moderní prvek. Celkový dojem ještě podtrhněte správným nasvícením. Dokonalé. Nevíte, kde toto osvětlení sehnat? Zabrouzdejte do sekce “obrazová svítidla” na stránkách Profisvítidla.cz. Tam mají pomocníků pro nasvícení spoustu.

A ta nejdůležitější rada na závěr: Vždy, až si budete chtít domů pořídit nějaké osvětlení zeptejte se na názor prodejců. Řekněte jim:

● Do jaké místnosti světlo hledáte.

● Čeho potřebujete docílit - zvětšení nebo zútulnění.

● Kolik chcete do svítidla investovat.

● Jaký preferujte styl a podobně.

Oko profesionála si jistě poradí. Zkuste to. Vezměte do ruky telefon, vytočte číslo na Profisvítidla.cz a řekněte, že uvažujete třeba o koupi stropního svítidla. Skutečný odborník poskočí radostí a pustí se s vámi do výběru.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky