Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Úvěry, půjčky  |  31.10.2016 15:52:06REKLAMA

Konsolidujte své půjčky a ušetřete!

Máte dvě půjčky v bance, k tomu kontokorent, kreditní kartu a pomalu nestíháte vše splácet, hlídat termíny splátek? Konsolidujte své půjčky a ušetřete. Banky nabízí sloučení půjček, kdy místo šesti splátek platíte jednu, která je ve finále mnohem nižší, než ty původní. S konsolidací se dá ušetřit, pokud si vyberte správný produkt.

Co nelze konsolidovat?

Pokud o konsolidaci uvažujete, nejprve si ujasněte, které úvěry do ní můžete zahrnout. První podmínkou je, že jde o čistě osobní půjčky, ne půjčky určené na podnikání. Druhou podmínkou je, že nesmíte být veden v registrech jako neplatič. Problémem jsou půjčky na splátky a v některých bankách také leasing, případně rychlé půjčky do výplaty. I toto lze vyřešit. Banka vám může půjčit peníze navíc, ze kterých tyto menší pohledávky uhradíte.

Banky se zaměřují na menší úvěry, ale konsolidaci poskytují do částek 2,5 milionu. Podstatou konsolidace je, že budete za půjčku platit méně než dosud. Záleží však, kterou banku si vyberete. Použijete-li stránky www.hyperfinance.cz, můžete si vybrat a porovnat nabídky konsolidaci různých bank. Nejvýhodnější podmínky nabízí Moneta Money Bank. Konsolidovat můžete produkty až do 800 000 Kč. Splátky si lze rozvrhnout až do 120 měsíců. Čím delší splatnost si nastavíte, tím nižší splátky získáte. Podmínkou je mít minimální příjem 5 000 Kč.

Sjednat si konsolidaci můžete rovnou na přepážce banky, kde donesete všechny potřebné dokumenty. Nezapomeňte si dva platné doklady totožnosti, doklady o výši příjmu. Jednodušší to budete mít jako klient banky, pokud vám tam chodí pravidelná výplata. Bance můžete dát také plnou moc, která za vás po schválení konsolidace doplatí všechny úvěry. Vy se tak nemusíte o nic starat.

Poplatky za konsolidaci?

Klienti nesnášejí poplatky a tak je u většiny bank sjednání i vedení konsolidace zdarma. Výjimkou je Česká spořitelna a UniCredit Bank. Ostatní banky si za to, že vám pomohou ušetřit nic navíc neúčtují.

Bez poplatku je také předčasné splacení této půjčky či mimořádná splátka. Moneta Money bank navíc dokáže sdružit půjčky rodičů a dětí nebo partnerů. U částek nad 800 000 Kč je vyžadována zástava, u částek nad 500 000 Kč je vyžadován podpis spolužadatele.

Než se do konsolidace pustíte, nechte si spočítat náklady na zbytek splácení stávajících půjček a náklady v případě konsolidace, spolu se všemi poplatky. Teprve poté zjistíte, jestli je pro vás konsolidace výhodná. Níže vám přinášíme modelový příklad, který vám usnadní rozhodování.

Modelový příklad ze stránek Moneta Money bank

 Výše úvěru  Počet splátek
Měsíční splátka

 RPSN  

 Poplatek za poskytnutí
 Celková částka ke splacení  
 200 000 Kč
 96
 3 350,27 Kč
 12,9%
 1 795 Kč
 322 036 Kč
 130 000 Kč
 84
 2 219 Kč
 11,45%
 1 795 Kč
 186 403 Kč










Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688