Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  26.10.2016 23:59:29

26. října: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

 

Akcie ve Spojených státech se ve středu na směru neshodly. Reagovaly tak na nejnovější vlnu hospodářských výsledků firem. Vysoký růst akcií výrobce letadel Boeing pomohl k růstu indexu Dow, index S&P 500 a technologický index Nasdaq Composite naopak oslabily hlavně kvůli ztrátám Applu, jež byly reakcí na hospodářské výsledky, které firma zveřejnila po konci úterního obchodování.

Index Dow stoupl o 0,17 % na 18 199,33 bodu, širší index S&P 500 klesl o 0,17 % na 2 139,43 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil o 0,63 % na 5 250,27 bodu. Index volatility VIX vzrostl o 5,79 % na 14,24 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil o tři bazické body na 1,79 %.

Většina sektorů skončila v červených číslech, nejvíce klesly technologické odvětví a sektor zdravotní péče. Nejvýraznější zisk si připsalo odvětví veřejných služeb.

Vývoj na akciovém trhu v posledních týdnech ovlivňují hlavně výsledky hospodaření firem. Analytici podle agentury Reuters očekávají, že zisk podniků z indexu S&P 500 stoupl ve třetím čtvrtletí o 2,2 %. Pokud se očekávání potvrdí, zastaví se tak pokles zisků, který trval čtyři čtvrtletí.

Americké akcie (26. října 2016)
Americké akcie (26. října 2016)Zdroj: Google

V indexu Dow nejvýrazněji zdražily akcie výrobce letecké techniky Boeing (+4,71 %), výrobce sportovního oblečení a obuvi Nike (+1,82 %) a banky Goldman Sachs (+0,87 %). Nedařilo se naopak cenným papírům technologické společnosti Apple (-2,25 %), farmaceutické firmy Merck (-1,75 %) nebo chemické firmy DuPont (-1,36 %).

Akcie Applu oslabily po zprávě, že prodeje jejích telefonů iPhone již třetí čtvrtletí v řadě klesly.

Apple svými kvartálními výsledky mírně překonal odhady, propad zisku a tržeb ale pokračujeApple svými kvartálními výsledky mírně překonal odhady, propad zisku a tržeb ale pokračujePo konci úterního obchodování v USA se hospodářskými výsledky za své poslední fiskální čtvrtletí pochlubil ...Apple pod analytickou lupou: Neutrální čísla a schizofrenní výhledApple pod analytickou lupou: Neutrální čísla a schizofrenní výhledTechnologický gigant Apple představil svá hospodářská čísla za čtvrtý kvartál svého fiskálního roku 2016. Na ...

Cenné papíry Boeingu naopak posílily až na nejvyšší hodnotu v letošním roce, protože zisk podniku ve třetím čtvrtletí navzdory poklesu prodeje rostl. Hospodářské výsledky pomohly také výrobci cukrovinek Mondelez International (+3,65 %).

Akcie provozovatele mikroblogovací sociální sítě Twitter (+%,17 %) mírně zdražily poté, co se na trhu objevila zpráva, že mediální firma Walt Disney (+0,8 %) znovu začala zvažovat jeho převzetí.

Americké akcie (26. října 2016)
Americké akcie (26. října 2016)Zdroj: Google

Po konci středeční seance zveřejnily hospodářské výsledky Tesla Motors nebo Texas Instruments.

Tesla investory příjemně překvapila, když vykázala za období od července do září upravený zisk na akcii 0,71 USD. Trh čekal ztrátu 0,22 USD. Tržby společnosti dosáhly 2,3 miliardy USD, a rovněž tak byly nad odhadem trhu (2,2 miliardy USD). Společnost rovněž potvrdila cíl dodat zákazníkům v druhém pololetí 50 000 vozů.

Společnost Texas Instruments reportovala zisk na akcii za třetí čtvrtletí ve výši 0,94 USD při tržbách 3,68 miliardy USD. Analytici čekali zisk na akcii 0,86 USD a tržby 3,49 miliardy USD. Za čtvrté čtvrtletí čeká firma tržby 3,17-3,43 miliardy USD a zisk na akcii 0,76-0,86 USD. Trh očekává zisk na akcii 0,79 USD a tržby 3,3 miliardy USD. Dále firma oznámila navýšení čtvrtletně vyplácené dividendy o 32 % na 50 centů na akcii.

Hlavní středeční události na amerických trzích:

  • Objednávky zboží dlouhodobé spotřeby ve Spojených státech v září podle předběžných dat vzrostly o 0,2 % po srpnovém poklesu o 0,2 %, očekával se růst o 0,1 %.
  • Podnikatelská aktivita v americkém sektoru služeb se v říjnu výrazně zvýšila. Předběžný index nákupních manažerů v sektoru služeb od společnosti Markit vyskočil na 54,8 bodu z předchozích 52,3 bodu. Čekal se růst indexu na 52,5 bodu. Předběžný kompozitní index nákupních manažerů vzrostl na 54,9 bodu ze zářijových 52,3 bodu.
  • Prodeje nových domů v USA se v září zvýšily o 3,1 % na celoročně přepočítané tempo 593 tisíc jednotek. Trh vyhlížel 1,5% pokles po srpnovém revidovaném poklesu o 7,6 % na 575 tisíc jednotek (revidováno z 609 tisíc jednotek).
  • Server Betaville ve středu přinesl informaci, že americká mediální a filmová společnost Walt Disney znovu zvažuje nákup mikroblogovací sociální sítě Twitter.Podle zdroje obeznámeného se situací nyní obě společnosti jednají o podmínkách případné dohody, oficiálně však odmítly záležitost komentovat. Vedle Disneyho se v uplynulých týdnech jako o potenciálních zájemcích o Twitter mluvilo například o Googlu nebo Microsoftu.
  • Počet žádostí o hypotéku ve Spojených státech v týdnu do 21. října klesl o 4,1 %.Uvedla to Asociace hypotečních bankéřů.
  • Stifel Nicolaus snížila doporučení na akcie Applu na "hold" z "buy" a snížila jejich cílovou cenu na 115 ze 130 USD. JPMorgan Chase naopak cílovou cenu akcií Applu zvedla na 114 ze 107 USD.

Výsledková sezóna:

Pokračování shrnutí středečního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

 


Apple pod analytickou lupou: Neutrální čísla a schizofrenní výhledApple pod analytickou lupou: Neutrální čísla a schizofrenní výhled

Technologický gigant Apple představil svá hospodářská čísla za čtvrtý kvartál svého fiskálního roku 2016. Na úrovni tržeb i zisku výsledky naplnily očekávání trhu. Výhled nabídl smíšené údaje a akcie se v návaznosti na to vydaly jižním směrem. 

 

3 akciové grafiky, na které se podívejte před americkými prezidentskými volbami3 akciové grafiky, na které se podívejte před americkými prezidentskými volbami

Jak se (ne)daří americkému indexu S&P 500 v letech, kdy se konají prezidentské volby (a volby do Kongresu), a jak se i v souvislosti s tím mění ocenění amerického akciového trhu? 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688