Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  21.10.2016 19:05:00, aktualizováno 24.10.2016 08:06:39

Výherci soutěže Cena pokroku jsou vyhlášeni

Ve druhém ročníku Ceny pokroku, soutěži o nejlepší inovativní produkty v oblastech bankovnictví a pojišťovnictví, zvítězily Stavební spořitelna České spořitelny a pojišťovna Direct. Cenu publika získala pojišťovna Aegon. Výhru v podobě skleněné pokladnice uděluje společnost Chytrý Honza, lídr mezi inovátory na českém finančním trhu. Slavnostní vyhlášení proběhlo v Café Royal v Praze.

„Hlavním účelem soutěže je motivovat celý finanční sektor k vymýšlení inovativních řešení. Pro nás je nadčasový přístup k práci jedním z hnacích motorů celého sektoru,“ přibližuje Jiří Paták, výkonný ředitel Chytrého Honzy a dodává: „Zároveň jsme velmi rádi, že finanční instituce opět projevily zájem se svými technologickými projekty pochlubit a Ceny pokroku se zúčastnit.”

Letošního druhého ročníku Ceny pokroku se zúčastnilo 14 projektů, které přihlásily instituce napříč celým finančním sektorem. Ty do soutěže nominovaly produkt, službu, technické řešení nebo webovou aplikaci, které považují za nejvíce inovativní. Jedinou podmínkou k přihlášení byl vznik inovace v uplynulém období jednoho roku a její funkčnost pro veřejnost v roce 2016.

Cenu v kategorii pojišťovnictví získala pojišťovna Direct za projekt Paperless, tedy bezpapírové sjednání pojištění. To umožňuje klientům pojistit se kdekoliv a kdykoliv bez nutnosti podepisovat smlouvu. Vše funguje elektronicky a smlouva je aktivována zaplacením. Hlavní výhodou je jednoduchost pro klienta.

Cenu v kategorii bankovnictví získala Stavební spořitelna České spořitelny za aplikaci Buřinka 24. Ta je přístupná 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Prodejci tak mohou se svými klienty uzavírat smlouvy v režimu online a v podstatě z pohodlí svého domova. Současně je velmi návodná, uživatelsky příjemná a odpovídá těm nejmodernějším trendům ve světě aplikací.

Cenu publika získala pojišťovna Aegon za projekt Aegon care - pojištění první dlouhodobé péče v ČR pro segment 50+. Jedná se o pojištění finančních rizik, která mohou nastat ve vyšším věku při ztrátě soběstačnosti a zajistí úhradu některých nákladů, které nelze hradit ze státního příspěvku na péči.

„Letošního ročníku Ceny pokroku se zúčastnily zajímavé a technologicky vyspělé projekty. Porota měla hodně těžkou práci a my jsme rádi, že zvítězila ta inovativní řešení, která mají přínos nejen pro samotný finanční sektor, ale také pro širokou veřejnost,” doplňuje k výsledkům Jiří Paták.

K hodnocení jednotlivých projektů přizval Chytrý Honza odbornou porotu složenou ze specialistů na finanční trh, ekonomických novinářů a odborníků na marketing či informační technologie.

O ceně publika se na akci hlasovalo prostřednictvím tabletů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688