Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  21.10.2016 16:22:18

Celodenní snídaně táhnou. McDonald´s potěšil investory


Servírovat snídaně po celý den nemusí vypadat jako hit, McDonald´s se ale sázka na prodloužení snídaňové nabídky v USA zřejmě vyplácí. Největší světový řetězec restaurací s rychlým občerstvením ohlásil za letní měsíce nečekaně vyšší tržby, což investoři náležitě ocenili. 

Prodloužení americké snídaňové nabídky je jednou z novinek, které mají pomoci vylepšit hospodářské výsledky. McDonald´s, který se nachází v obležení tradiční (např. Burger King) i zbrusu nové konkurence, také zjednodušil rozbujelá menu a vylepšil služby.

„Zákazníci jsou dnes informovanější, a když se jdou najíst mimo domov, chtějí mít více na výběr,“ uvedl v dnešním prohlášení generální ředitel Steve Easterbrook.

Společnost oznámila, že příjem za tři měsíce do konce září dosáhl 6,42 miliard dolarů oproti 6,28 miliardy dolarů, se kterým v průměru počítaly trhy. Tržby z prodejen provozovaných srovnatelně dlouhou dobu se zvýšily o 3,5 procenta. To je podstatně lepší růst než 1,5 procenta, se kterým počítali analytici v průzkumu společnosti Consensus Metrix.

Na kvartální výsledky měly pozitivní vliv také zisky v segmentu hlavních zahraničních trhů, kam patří Británie, Kanada, Austrálie a největší evropská ekonomika Německo. McDonald’s vytváří zhruba dvě třetiny celkového příjmu mimo Spojené státy. 

Čistý zisk ve třetím čtvrtletí klesl na 1,28 miliardy dolaru z 1,31 miliardy dolaru před rokem. Výsledky ale i tak potěšily investory. Titul po zveřejnění kvartální zprávy rostl o téměř 3 procenta. Od začátku roku do čtvrtka je ale zatím ve ztrátě 6,4 procenta. Vývoj akcií v porovnání s širším americkým akciovým indexem S&P 500 zachycuje graf níže, McDonald´s je v něm vynesen bíle. 

Zdroj: BBG, RTRS

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Daně a daňová přiznání - informace, termíny, formuláře



Více zpráv k tématu Daně






?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688