Patria (Patria Finance)
Investice  |  17.10.2016 17:19:14

Praha close - Trh v úvodu týdne v zeleném, O2ČR +3,3 %

Pražská burza zahájila týden solidním růstem. Akcie O2ČR, u kterých se začalo rozhodovat o setrvání v indexu MSCI, vystřelily raketově vzhůru a spolu s výrazným nárůstem u ČEZu, Monety či Unipetrolu pomohly indexu PX zakončit obchodní seanci na 906,97 bodu s přírůstkem 0,87 procenta. Objem obchodů byl podobně jako v pátek nadprůměrný. Před závěrečnou aukcí dosáhl 0,811 miliardy , zatímco průměr za poslední rok je 0,588 miliardy .

Dneškem začalo dvoutýdenní období, ve kterém se rozhodne, zda společnost O2ČR zůstane v indexu MSCI, nebo zda budou její akcie nahrazeny akciemi Moneta Money. Akcie O2ČR si dnes připsaly výrazných 3,25 procenta a obchodování zakončily na 225,60 za akcii. Vzhůru v úvodu týdne zamířila i Moneta, která v závěru zpevnila o 1,51 procenta na 84,20 za akcii.

Z pražských blue-chips přinesl oporu také ČEZ, který obchodní den zakončil na ceně 468,60 s přírůstkem 1,49 procenta. Akcie Unipetrolu zpevnily o více než dvě procenta na 183,80 za jednu, zatímco Erste se v pražském závěru dostala na 742,40 , což představuje nárůst o 0,87 procenta.

Burzovní debut si dnes v Praze odbyla solární společnost Photon Energy. Akcie podniku si během dne připsaly více než 30 procent na 7 za jednu. Majitele změnilo přes 83 000 kusů akcií.

Červený byl začátek týdne například pro akcie Stocku, které odepsaly 0,87 procenta na 45,50 za kus. Dolů zamířily také akcie rakouské pojišťovny VIG, které ztratily 0,27 procenta.

Z regionálních trhů se v zisku pohyboval také maďarský BUX (+0,8 procenta). Polský index WIG 20 a rakouský ATX naopak ztrácely, a to 0,12 a 0,26 procenta.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688