Saxo Bank (home.saxo)
Akcie v ČR  |  14.10.2016 17:12:39

Problémy Samsungu by se mohly opakovat

Autor: Peter Garnry, vedoucí kapitálové strategie Saxo Bank

  • Samsung není dobrou příležitostí k nákupu kvůli možnému poškození pověsti
  • S blížícím se svátkem singles se Alibaba projevuje jako potenciální příležitost k nákupu

Pro obchodníka není nic lepšího než prudký pokles a výhodná koupě bývalého miláčka trhu, jaký právě teď zasáhl společnost Samsung ten by mohl vzbudit zájem řady rebelů na trhu. Dle mého názoru by však bylo lepší takovému pokušení nepodlehnout.

O Samsungu se hodně mluví a během léta došlo k dlouhým obchodům, které jsme opustili těsně předtím, než propukla kontroverze kolem baterií modelu Galaxy Note 7. Myslím si, že pokud jde o značku Samsung, byla pověst jihokorejského giganta značně poškozena a objevují se otazníky kolem kvality. Firemní investoři jsou vůči Samsungu dost opatrní. Stalo se to jednou, může se to opakovat.

Nemyslím si, že je zde příležitost k nákupu. Pokud cena akcií klesne pod 650, pak je tu obrovský prostor pro další pokles. Apple na druhou stranu, může pokračovat v získávání bodů právě na neštěstí svého konkurenta, protože fiasko kolem modelu Galaxy 7 Note ostře mění názor na kritizovaný model iPhone 7, který se po uvedení na trh 7. září dočkal spíše vlažných ohlasů.

Pod úrovní 650 se otevírá obrovský prostor pro pokles.

gn1

Zaměřil bych se na tři velké finančníky JP Morgan Chase, Wells Fargo a Citi Group kteří mají dnes odpoledne zveřejnit své výsledky za třetí čtvrtletí. U JP Morgan máme dlouhou pozici, protože je z finančních společností nejlepší a vzhledem k širokému obchodnímu záběru bude mít vyšší zisky díky růstu sazeb ve Spojených státech. Pro JP Morgan Chase je naše očekávání zvýšení výnosů o 8 %. U Wells Fargo a Citi Group se očekává meziroční pokles o 4 % a 12 %. Od Wells Fargo bude lepší se držet dál, ale Citi Group by z obchodního hlediska mohla překvapit růstem, protože i přes negativní postoj v posledním roce nyní dochází na rozvíjejících se trzích k obratu kvůli vyšším cenám ropy. Citi Group by se mohla dočkat dobře načasovaného překvapení. Další firma, na kterou bych se zaměřil, je Gilead Sciences. Její akcie jsou velice levné.

Doporučuji se zaměřit také na čínského obra v oblasti online prodeje, a to společnost Alibaba, která získává na síle před svátkem singles 11. listopadu. V tomto období Alibaba obvykle prosperuje, jak může dosvědčit každý, kdo si pamatuje na obrovskou počáteční veřejnou nabídku v září 2014. V posledních týdnech došlo k určitému poklesu, ale jakmile dnes newyorská burza otevře, budu nakupovat dlouhé pozice Alibaby.

Akcie společnosti Alibaba by před nákupní horečkou na svátek singles 11. listopadu mohly prudce růst

gn2

O autorovi:

Peter Garnry, původem z Dánska, pracuje jako vedoucí kapitálové strategie Saxo Bank. V roce 2007 absolvoval Copenhagen Business School. Peter je autorem článků o aktuálním dění na amerických a evropských trzích. Pravidelně vydává také strategické investiční zprávy. Jako komentátor vystupuje na televizních stanicích včetně CNBC nebo Bloomberg.

 

O Saxo Bank

Skupina Saxo Bank (Saxo), specialista na multi-asset obchodování a investice, nabízí kompletní sadu obchodních a investičních nástrojů, technologií a strategií.

Už téměř 25 let nabízí Saxo Bank jednotlivcům i firmám přístup k profesionálnímu obchodování a investicím prostřednictvím technologií a zkušeností.

Plně licencovaná a regulovaná banka umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům snadno obchodovat s více aktivy z jediného účtu na různých elektronických zařízeních. Kromě toho poskytuje Saxo Bank svým firemním klientům, např. bankám a makléřům přístup k multi-asset obchodům, prvotřídním makléřským službám a obchodní technologii.

Mnohokrát oceněné obchodovací technologické platformy jsou dostupné ve více než 20 jazycích a jsou využívány více než stovkou finančních institucí na celém světě.

Saxo Bank, která byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a zaměstnává 1500 lidí ve finančních centrech po celém světě, včetně Londýna, Singapuru, Paříže, Curychu, Dubaje a Tokia.

 

 

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 11:38  Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688